S er ude af forhandlingerne om budget

54

- Venstre ønskede slet ikke at diskutere flere af de punkter, vi mødte frem med. De havde åbenbart en anden dagsorden, siger Birgit Hansen (S). <i>Foto Kim Dahl Hansen</i>

- Venstre ønskede slet ikke at diskutere flere af de punkter, vi mødte frem med. De havde åbenbart en anden dagsorden, siger Birgit Hansen (S). Foto Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Socialdemokraterne var ikke med, da de øvrige partier lørdag mødtes til budgetforhandlinger.

Socialdemokraterne mødtes fredag med borgmester Lars Møller og Venstres gruppeformand, Anders Broholm, men de to store partier kunne ikke enes om, hvad der skulle drøftes.
- Det var en flad fornemmelse. Som at komme til en gallamiddag, hvor al maden ér spist.
- Vi havde flere punkter, som vi ønskede til debat, men fik at vide, at det ikke var til diskussion. Venstre havde åbenbart en anden dagsorden, så vi måtte forlade mødet og ønske de andre god arbejdslyst, siger Birgit Hansen (S).

Ikke til debat

Socialdemokraterne ønskede blandt andet at debattere den planlagte renovering og ombygning af Ørnevejens Skole til administrationsbygning, ligesom de ønskede at tage hul på debatten om strukturændringer, blandt andet på skoleområdet, men det afviste Venstre.

- Vi risikerer at stå i det samme morads igen om et år, hvis ikke vi laver et stærkt budget, der retter kursen op. Så bliver 2013 ren overlevelse, og så står vi med samme billede om et år. Det vil vi ikke være med til, siger Birgit Hansen.
- Vi sidder klar ved telefonen, hvis borgmesteren ønsker at vi skal forsøge at få et bredt forlig, siger Birgit Hansen.

Borgmester skuffet over S

Borgmester Lars Møller er skuffet over Socialdemokraternes holdning.

- Da vil konstituerede os, lovede vi ikke at lukke landsbyskoler i denne valgperiode. Det går vi ikke på kompromis med. Desuden vedtog vi allerede sidste år at ombygge Ørnevejens Skole.
- Det ved Socialdemokraterne godt og alligevel stikker de fingeren ind lige præcis der, hvor det er umuligt for os at gøre noget. Det er jeg træt af, men det er sådan, det er, siger Lars Møller.
Han har ikke indkaldt Socialdemokraterne til søndagens møde og satser nu på et smalt forlig med Konservative og SF samt Dansk Folkeparti og/eller mindst én af de to løsgængere, Jette Fabricius Toft og Jeppe Nielsen Kyk, og/eller Peter Laigaard, Liberal Alliance.

- Uendelig kort frist

- Det er uendelig kort tid, vi har til at forholde os til alle de mange tal, siger Jette Toft, der lørdag aften var klar til at gå om bord i de store regneark.

Hun har blandt andet foreslået at spare 1,5 mio. kr. ved at lægge fagudvalgene sammen to og to og på den led gå fra otte til fire udvalg.
- Vi har vedtaget mandag morgen som deadline, men er der behov og flertal for at rykke den frist, er det en mulighed, siger Lars Møller.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden