S får laveste tilslutning siden november i Voxmeter-måling

Regeringspartiet får under 30 procent af stemmerne i seneste meningsmåling fra analyseinstituttet Voxmeter.

Statsminister Mette Frederiksen (S) blev torsdag adspurgt om kvinders beretninger om, at de var blevet krænket af en nu forhenværende ansat i Socialdemokratiet. (Arkivfoto)

Statsminister Mette Frederiksen (S) blev torsdag adspurgt om kvinders beretninger om, at de var blevet krænket af en nu forhenværende ansat i Socialdemokratiet. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:For første gang i knap syv måneder bliver Socialdemokratiet målt til at ligge under 30 procent i vælgertilslutning i en meningsmåling fra analyseinstituttet Voxmeter.

Ifølge Voxmeters måling vil 29,3 procent af vælgerne sætte kryds ved regeringspartiet, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Der er en statistisk usikkerhed på 2,8 procentpoint for partiet i målingen.

Ved det seneste valg 5. juni 2019 fik Socialdemokratiet 25,9 procent af stemmerne, men partiet har ligget meget højt i Voxmeter-målingerne under coronakrisen. Enkelte gange endda over 35 procent.

I målingen 22. november sidste år svarede 29,2 procent, at de ville stemme på Socialdemokratiet.

Det var i en periode, hvor partiet mistede opbakning efter minkskandalen, sagen om ordren om at aflive samtlige mink i Danmark på grund af frygt for smittespredning med muteret coronavirus.

Sagen endte med at koste staten en regning på op mod 19 milliarder kroner i erstatning til minkavlere.

Sagen kostede også daværende fødevareminister Mogens Jensen (S) posten.

I den seneste måneds tid har Socialdemokratiet også mistet vælgertilslutning hos Voxmeter.

Regeringen måtte for nylig skrinlægge planer om at etablere et udrejsecenter på Langeland for afviste kriminelle asylansøgere, da et flertal i Folketinget var imod placeringen.

Ligeledes måtte regeringen mod sit eget ønske acceptere at hjemtage børn og mødre med dansk statsborgerskab fra fangelejre i Syrien. Mødrene var rejst til Syrien og havde opholdt sig hos Islamisk Stats kalifat.

Senest har statsminister Mette Frederiksen (S) været nødt til at beklage, at syv kvinder er trådt frem i Berlingske med beretninger om, at de har følt sig krænket af en ansat i Socialdemokratiet, som nu har forladt sin stilling.

I søndagens måling fra Voxmeter ligger De Konservative og Venstre meget tæt med henholdsvis 13,9 og 13,6 procent af stemmerne.

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti bliver målt til at være lige store, da begge partier har fået 6,4 procent af stemmerne.

Det er første gang i cirka fem måneder, at Dansk Folkeparti er på højde med Nye Borgerlige i en Voxmeter-måling.

Også her hører det med til billedet, at der er en statistisk usikkerhed.

Det er også værd at bemærke, at hele 3,0 procent af de adspurgte i målingen har svaret "øvrige", altså at de vil stemme på et af de ikke-opstillingsberettigede partier.

I målingen står rød blok til at få 96 mandater, mens partierne i blå blok står til 79 mandater, hvilket er samme mandatfordeling som ved valget i juni 2019.

Det hører dog med, at der for begge blokke er en statistisk usikkerhed på 3,0 procentpoint.

Voxmeter-målingen er foretaget i perioden 7. juni til 12. juni blandt 1030 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.