S: Flere må stå frem om beskyttelsespenge

Hvis der skal gøres noget ved problemet med truslerne på Nørrebro, er forretningerne nødt til at stå frem.

S: Flere må stå frem om beskyttelsespenge

Flere erhvervsdrivende skal stå frem og fortælle om afpresning og beskyttelsespenge på Nørrebro. Det er svært at gøre noget ved truslerne, hvis politiet ikke kender til omfanget.

Sådan lyder opfordringen fra borgerrepræsentationens Lars Aslan Rasmussen (S), efter at restauranten Cofocos ejer Torben Klitbo nu også står frem.

Til Politiken fortæller han om, hvordan også hans to restauranter på Nørrebro i København, Scarpetta på Rantzausgade og Oysters'N'Grill på Sjællandsgade, har været udsat for trusler og hærværk.

- Vi er nødt til at vide mere om omfanget, og om hvem der står bag det her, og i hvilke områder det foregår på Nørrebro. Derfor vil jeg opfordrer alle, der har oplevet, at de er blevet afkrævet beskyttelsespenge, til at stå frem, siger han.

Torben Klitbo er den femte indehaver på Nørrebro, der tager bladet fra munden og fortæller om truslerne. Og det er da også i københavnerbydelen, at problemet tyder på at være værst.

- Der er ingen tvivl om, at vi fra kommunens side primært vil koncentrere os om Nørrebro, da det både er her vi høre om rygterne om beskyttelsespenge og også her, hvor fem steder indtil nu har stået offentligt frem og fortalt om problemet, skriver Lars Aslan Rasmussen.

Debatten om beskyttelsespenge blev skudt i gang af, da værtshus-indehaver Jane Pedersen for nogle uger siden stod frem og fortalte om, hvordan hendes Café Vikingen havde været udsat for hærværk og trusler, fordi hun nægtede at betale.

I starten af september invitere brancheorganisationen Danske Restauranter og Caféer til informationsmøde på caféen Bodega i hjertet af Nørrebro hvor der blev informeret om den fremtidige indsats fra kommunen og politiet.

Her mødte knap 20 erhvervsdrivende op.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.