S genkender ikke lærere som myteskabere

Socialdemokraterne genkender ikke Margrethe Vestagers billede af, at lærere skaber myter om folkeskolereform.

S genkender ikke lærere som myteskabere

- Jeg oplever, at der bliver skabt myter.

Sådan siger De Radikales leder, økonomiminister Margrethe Vestager, om landets folkeskolelærere, der for tiden strides med kommunerne om den kommende overenskomst.

Men det er ikke en oplevelse, som Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører, Troels Ravn, kan nikke genkendende til.

- Som ordfører har jeg været rigtig meget rundt på skolerne. Og fælles for de møder, jeg har haft med ledere, elever og lærere, det er, at når vi taler indholdet i udspillet, så er vi faktisk ganske enige, siger han.

- Så jeg synes ikke, at lærerne skaber myter, men de har været meget opmærksomme på deres arbejdstid, og det kan man måske godt forstå, tilføjer han.

Spørgsmål: Så når Vestager siger, at hun oplever, at der bliver skabt myter, så er du ikke enig i det?

- Jeg synes ikke, de skaber myter. Men lærerne har været forskrækkede over, hvad det kunne betyde for deres arbejdstid, det er tydeligt at mærke, men at de skaber myter, det vil jeg ikke sige, lyder det fra Troels Ravn.

Spørgsmål: Skal I politikere ikke passe på med at blande jer i overenskomstforhandlinger?

- Jeg fokuserer på indholdet i reformen og på, at vi på lange stræk er enige. Det med arbejdstidsaftalen, det må lærerne finde ud af med kommunerne, siger han.

Spørgsmål: Danmarks Lærerforening hævder, at Vestagers udmelding "fuldstændig underminerer" overenskomstforhandlingerne. Har lærerne ikke en pointe?

- Jamen, Margrethe Vestager må stå på mål for sine egne udtalelser. Dem vil jeg egentlig ikke kommentere. Min oplevelse er, at lærerne har været meget optaget af deres arbejdstid, men når vi drøfter indhold, så har vi haft en god dialog, siger Troels Ravn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.