S: Hjemmeside-blokering er nødvendigt redskab mod terror

Straks-blokering af ekstremistiske hjemmesider er ikke en begrænsning af ytringsfriheden, mener retsordfører.

Det handler om at begrænse terroren online, ligesom den også er forbudt i den virkelige verden. Derfor er justitsminister Søren Pinds (V) forslag om blokeringer af ekstremistiske hjemmesider uden dommerkendelser en god idé.

Det mener retsordfører for Socialdemokraterne Tine Bramsen.

- Det er ganske enkelt nødvendigt at have kontrol med, hvad det er, der foregår på nettet. Og at man sætter ind, hvis man planlægger terror, fuldstændig ligesom vi gør i den fysiske verden, siger hun.

- Det er nødvendige redskaber, hvis vi skal bekæmpe de mennesker, der vil vores samfund det ondt.

Tænketanken Justitia, den It-Politiske Forening og Teleindustrien har advaret mod forslaget, som de mener er en svækkelse af demokratiet, ytringsfriheden og retssikkerheden.

Men den kritik forstår retsordføreren ikke.

- Det her handler ikke om at sætte grænser for ytringsfriheden. Det handler om at sørge for, at det, der er kriminelt ude i den virkelig verden, også er det på nettet, siger Trine Bramsen og kalder det for en skævvinkling.

- Jeg tror, man skal forstå alvoren i det her. Det handler om mennesker, der planlægger, opfordrer og rekrutterer til terror. Det er de fuldstændig samme ting, som vi vil gribe ind over for i virkeligheden, siger hun.

Socialdemokraterne fremlagde et forslag i starten af året, som på samme måde ville lukke ned for hjemmesider, der bidrager til radikalisering og ekstremisme.

Da kaldte It-Politisk Forening det for censur, og forslaget blev dengang ikke støttet af Venstre.

- Det er positivt at Søren Pind nu selv blevet er overbevist om, at det er nødvendigt at sætte ind over for terrorisme, siger Trine Bramsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.