S: Hjemmeside-blokering er nødvendigt redskab mod terror

Straks-blokering af ekstremistiske hjemmesider er ikke en begrænsning af ytringsfriheden, mener retsordfører.

Det handler om at begrænse terroren online, ligesom den også er forbudt i den virkelige verden. Derfor er justitsminister Søren Pinds (V) forslag om blokeringer af ekstremistiske hjemmesideren god idé.

Det mener retsordfører for Socialdemokraterne Tine Bramsen.

- Det er ganske enkelt nødvendigt at have kontrol med, hvad det er, der foregår på nettet. Og at man sætter ind, hvis man planlægger terror, fuldstændig ligesom vi gør i den fysiske verden, siger hun.

- Det er nødvendige redskaber, hvis vi skal bekæmpe de mennesker, der vil vores samfund det ondt.

Tænketanken Justitia, den It-Politiske Forening og Teleindustrien har advaret mod forslaget, som de mener er en svækkelse af demokratiet, ytringsfriheden og retssikkerheden.

Men den kritik forstår retsordføreren ikke.

- Det her handler ikke om at sætte grænser for ytringsfriheden. Det handler om at sørge for, at det, der er kriminelt ude i den virkelig verden, også er det på nettet, siger Trine Bramsen og kalder det for en skævvinkling.

- Jeg tror, man skal forstå alvoren i det her. Det handler om mennesker, der planlægger, opfordrer og rekrutterer til terror. Det er de fuldstændig samme ting, som vi vil gribe ind over for i virkeligheden, siger hun.

Socialdemokraterne fremlagde et forslag i starten af året, som på samme måde ville lukke ned for hjemmesider, der bidrager til radikalisering og ekstremisme.

Da kaldte It-Politisk Forening det for censur, og forslaget blev dengang ikke støttet af Venstre.

- Det er positivt at Søren Pind nu selv blevet er overbevist om, at det er nødvendigt at sætte ind over for terrorisme, siger Trine Bramsen.

Søren Pind pointerer, at det ikke bliver med ham som justitsminister, at hjemmesider kan blokeres uden dommerkendelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.