S-kandidat løber fra løfte om bankunionen

Vælgerne får alligevel ikke klart svar om dansk deltagelse i bankunionen inden EU-valget, siger S-kandidat.

De danske vælgere skal ikke sætte næsen op efter at få klar besked om Socialdemokraternes holdning til dansk deltagelse i bankunionen, inden der skal sættes kryds ved valget til EU-Parlamentet 25. maj.

Det siger den socialdemokratiske EU-parlamentariker Ole Christensen, til trods for at han i april lovede danskerne, at hans partis holdning ville ligge fast inden valget.

- Det har jeg sagt, fordi jeg mener, at det ville være rimeligt. Men det er ikke en beslutning, jeg kan træffe. Den ligger hos Folketinget, siger Ole Christensen til Ritzau.

10 ud af de 13 danske EU-parlamentarikere stemte 15. april ja til den sidste del af de nye regler i EU's kommende bankunion. Efter afstemningen var det imidlertid kun SF's Margrete Auken, der var villig til at sige klart ja til, at Danmark bør gå med i bankunionen.

I en mail til Ritzau skrev Ole Christensen, der også stemte for bankunionen, at "det er en god aftale for hele Europas økonomi", men at "det kræver en del analysearbejde, før man kan sige, om Danmark skal være med."

Samtidig gjorde han det dog klart, at "selvfølgelig skal danskerne før EP-valget vide, hvad Socialdemokraternes holdning er."

Spørgsmål: Hvorfor skriver du sådan, hvis det ikke gælder længere?

- Det er jo Folketinget, der beslutter det her, så jeg synes, at du skal rette dine spørgsmål det rette sted hen, siger Ole Christensen.

Spørgsmål: Men synes du ikke, at den formulering virker som en garanti?

- Du kan skrive, hvad pokker du vil. Tak for snakken.

Venstre, De Konservative og De Radikale har ligeledes undladt - forud for EU-valget - at gøre det klart, om de ønsker at se Danmark som medlem af bankunionen. Dog har alle tre partier ytret sig positivt om spørgsmålet.

På den anden side står Dansk Folkeparti, Folkebevægelsen mod EU og Liberal Alliance, der alle har sagt nej til dansk deltagelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst