S-kandidat stopper

Stopper kort før folketingsvalg

Der skal findes en afløser for Martin Mølbak Jensen som Socialdemokraternes folketingskandidat i Hjørringkredsen.

Der skal findes en afløser for Martin Mølbak Jensen som Socialdemokraternes folketingskandidat i Hjørringkredsen.

HJØRRING:På tærsklen til et nyt folketingsvalg skal Socialdemokraterne i Hjørringkredsen ud at finde en ny folketingskandidat. Martin Mølbak Jensen, der har været kredsens kandidat siden 2013, valgte onsdag at opgive sit kandidatur.

- Alle ved, at jeg har knoklet hårdt for at skabe et godt afsæt for at blive valgt som partiets kandidat ved det kommende valg. Jeg er også utrolig glad for den massive opbakning jeg har til mit kandidatur, men virkeligheden er, at jeg igennem det sidste års tid har haft dårlig samvittighed over, at tiden simpelthen ikke har rakt til det hele. Mit civile arbejde, familien, min samlever og vore to børn på henholdsvis to og fem år, det faglige engagement og det politiske arbejde - som sjældent er under 30 timer ekstra om ugen - er simpelthen kollideret ved flere lejligheder, siger Martin Mølbak Jensen.

Han beklager, at hans kreds nu skal på overarbejde for at finde hans afløser.

- Men hellere nu end midt under den kommende valgkamp i foråret eller efter børnenes sommerferie, siger den nu forhenværende folketingskandidat, der er arbejdsmiljørepræsentant for 1500 medarbejdere i Post Danmark.

Jan Thomsen, formand for Socialdemokraterne i Hjørringkredsen, oplyser til NORDJYSKE, at kredsen ikke har en afløser klar. Kandidaten skal senest findes på kredsens generalforsamling i april.

Hjørringkredsen har senest givet socialdemokratisk valg til den tidligere Brønderslevborgmester Lene Hansen i 2007. Før hende gav kredsen valg til navne som Erik Mortensen, Arne Jensen og den tidligere minister og EU-kommissær Poul Dalsager.

De senere år har det dog knebet.

- Der er sådan set socialdemokratiske stemmer nok i kredsen, men de bliver bare ikke hjemme, noterer Jan Thomsen.

Ved det seneste folketingsvalg i 2011 fik Socialdemokraterne valgt seks nordjyske medlemmer - to i Aalborg, en i Thisted, en i Brønderslev, en i Frederikshavn og en i Himmerland. Men altså ingen i Hjørring.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.