S: Kommentatorer skaber en blå myte om os

Socialdemokraterne fremlægger nu 40 punkter, der skal bevise, at regeringen også er rød. EL er ikke imponeret.

S: Kommentatorer skaber en blå myte om os

De politiske kommentatorer er i gang med at skabe en myte om, at regeringen er blå.

Det siger Socialdemokraternes EU-ordfører Jens Joel, der nu fremlægger en liste med 40 "røde resultater", som er opnået med Enhedslisten, og som skal bevise, at regeringen ikke er blå.

- Det er for at gøre op med en blå myte, der er skabt, hvor de politiske kommentatorer kun fokuserer på de seneste uger og glemmer resten, siger han.

Måske er det, fordi de ikke kan huske længere tilbage, men det er et faktum, at vi er en regering, der skaber røde resultater, og det vil vi gerne fortsætte med, siger Jens Joel.

Blandt de 40 punkter er alt fra afskaffelsen af de såkaldte fattigdomsydelser til genindførelse af gruppeeksamen.

Men listen er ikke nok til at imponere regeringens forhenværende støtteparti, Enhedslisten.

Partiet slog officielt hånden af regeringen efter skattereformen, der blev indgået med den blå opposition. En aftale, der ifølge Enhedslisten "pissede på" vælgerne og - måtte man forstå - også på Enhedslisten.

Efterfølgende blev det også til et blåt forlig om opbremsning af førtidspension og besparelser på fleksjobydelser, og de reform-sår kan de 40 punkter ikke hele, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

- Det synes jeg ikke. Der er mere ulighed i samfundet nu, end da regeringen trådte til, og det er på grund af de aftaler, de lavede med de borgerlige partier, siger Per Clausen.

Spørgsmål: Er der da groet mos på de 40 punkter?

- Altså, de har talt meget om de gode ting. Men de seneste ting, de har lavet, går jo stik imod de 40 punkter, som de er så stolte af at præsentere, siger Per Clausen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.