S: Langt færre skal falde ud af dagpengesystemet

Socialdemokraterne vil fortsat ikke sige, hvad partiet konkret vil gøre på dagpengeområdet efter et valg.

Det er fortsat ikke helt let at greje, hvad Socialdemokraterne vil på dagpengeområdet efter det kommende valg.

LO og FTF spiller onsdag ud med et forslag om, at også kortere ansættelser skal kunne tælle med i regnskabet, når man skal genoptjene retten til dagpenge, og ifølge fagbevægelsen skal omkring 10.000 færre årligt opbruge deres dagpenge fremover.

Og det overordnede mål er Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Lennart Damsbo-Andersen, enig i.

- Jeg er fuldstændig enig med LO og FTF i, at færre skal falde ud. Vi har hele tiden sagt, at højrefløjens dagpengereform fra 2010 ikke virker, og at den er fuldstændig forhastet, siger han.

- Alt, alt for mange har mistet dagpengene, så vi har sagt, at langt, langt færre skal falde ud, siger han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt understregede i weekenden, at "færre skal falde ud", men hun understregede samtidig, at man skal lade den såkaldte dagpengekommission, der skal komme med forslag til et nyt dagpengesystem, arbejde i fred.

Spørgsmål: Men hvordan skal man så sikre, at "langt, langt færre skal falde ud"?

- Der skal mange ting i spil. Nogen har påstået, at man bare skal skrue tiden tilbage til før dagpengereformen i 2010, så skal det hele nok gå, siger Lennart Damsbo-Andersen.

- Men der kan vi se, at det ikke vil hjælpe alle, så vi skal have et nyt dagpengesystem, der tager højde for de problemstillinger, der er. Men i og med, at vi har nedsat kommissionen, så vil jeg vil i respekt for det afvente, hvad de kommer med.

Spørgsmål: Men nu har LO og FTF - der selv sidder i kommissionen - sagt, hvad de godt kunne tænke sig. Så fornærmer I vel heller ikke kommissionen, hvis I også siger, hvad I vil?

- Det er ikke af hensyn til kommissionen. Det er fordi, vi skal have en politisk proces, når kommissionen har afleveret sin rapport, der sikrer, at langt, langt færre falder ud, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.