S: Løkke kører falsk kampagne i skattesag

Lars Løkke har ikke ret i, at regeringen koster en LO-familie 3400 kroner, viser tal fra Skatteministeriet.

S: Løkke kører falsk kampagne i skattesag

"Regeringen har gjort det dyrere at være dansker". Sådan har det utallige gange lydt fra Lars Løkke Rasmussen (V), siden S-SF-R-regeringen forhandlede en finanslov hjem med Enhedslisten i efteråret.

Helt nøjagtigt påstår Lars Løkke Rasmussen, at regeringen koster en typisk LO-familie 3400 kroner om året i øgede skatter og afgifter.

Men nu viser beregninger fra Skatteministeriet, at LO-familien faktisk har fået næsten samme beløb til rådighed, nemlig 3340 kroner, hvis man medregner skattelettelserne fra regeringens skattereformudspil.

Det får nu Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, til at anklage Lars Løkke Rasmussen for at bruge en "papegøjeteknik", hvor han har gentaget sit skræmmebillede igen og igen.

- Men nu har vi det sort på hvidt, at der ikke er belæg for det, Lars Løkke går rundt og siger. Vi sørger for, at en almindelig LO-familie får flere penge mellem hænderne samtidig med, at de får bedre offentlig service, siger Thomas Jensen til Ritzau og tilføjer:

- Derfor forventer jeg nu, at Løkke med det samme stopper sin falske kampagne om, at almindelige lønmodtagere taber penge på regeringens politik. For det passer simpelthen ikke.

Ifølge Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, skal Socialdemokraterne dog ikke forvente stilhed i sagen fra Venstre. Hun giver ikke meget for Skatteministeriets nye beregninger.

- Et gram handling vejer 10 ton mere end 1000 tomme ord, siger hun med hentydning til, at skattereformen ikke er vedtaget endnu - så Skatteministeriet kan ikke medregne dens effekt.

- Jeg kan jo kun bedømme regeringen på de handlinger, de har gennemført indtil videre. Og det er, at finansloven har gjort det dyrere at være dansker, og at det bliver dyrere, hver gang regeringen og Enhedslisten sætter sig til bordet, tilføjer Ellen Trane Nørby.

Skatteministeriets beregninger viser også, at VK-regeringens skatteforhøjelser i forbindelse med Genopretningsaftalen fra 2010 betyder en nedgang i rådighedsbeløbet for en LO-familie på cirka 5600 kroner i 2013.

/ritzau/