S: Løkke står i vejen for at få rejsebilag frem

S kræver, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, nu lægger alle bilag for statsstøttede luksusrejser frem.

S: Løkke står i vejen for at få rejsebilag frem

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, skal hoste op med bilagene for sine luksusrejser for klimaorganisationen GGGI, der modtager 90 millioner udviklingskroner fra den danske statskasse.

Det siger Socialdemokraternes klimaordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Lars Løkke siger selv, at han står for åbenhed. Men den eneste, der står i vejen for at vi får bilagene frem nu, det er løkke selv, siger hun.

Lars Løkke Rasmussen har rejst for godt en million kroner i løbet af de 15 rejser, han har foretaget for GGGI (Global Green Growth Institute, red.) i sin tid som bestyrelsesformand.

Den helt store post på budgettet er, at Løkke et tocifret antal gange har rejst på fly-verdenens absolutte luksusklasse, første klasse, hvor champagne og kaviar hører til hverdagens behagelige orden.

Lars Løkke Rasmussen har torsdag forklaret, at han "har rejst efter de retningslinjer, der var" i GGGI, men at han selv har "justeret" reglerne om, så han siden august og fremover rejser på businessclass.

Men ifølge et såkaldt memorandum fra GGGI blev de luksuriøse rejseregler formelt nedfældet den 27. december 2012 - flere måneder inde i Løkkes egen periode som bestyrelsesformand.

Memorandumet lægger desuden op til, at reglerne om blandt andet flyvning på første klasse og overnatning i junior-suiter, skal anvendes fra januar 2013.

- Det her memorandum understreger, at vi må have alle bilagene frem. for hver gang vi vender en sten i denne sag, så kommer der noget nyt frem, siger Rosenkrantz-Theil.

- Jeg kan ikke se den saglige begrundelse for at rejse på første klasse. Hvis man rejser én gang på første klasse og opdager, at denne her organisation har spøjse regler, er det fair nok at man kan blive taget med håret i postkassen, siger hun.

- Men her er det ikke bare en eller to, men 13 gange, han har rejst på første klasse, siger hun.

Det har lørdag ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.