S: Løkkes pejlemærker er direkte uambitiøse

Regeringen har arvet et Danmark i topform, mener S. Løkke burde fortsætte tidligere regerings kurs, lyder det.

Det er direkte uambitiøst. Sådan lyder den socialdemokratiske vurdering af de fire såkaldte pejlemærker, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerer i interviews med både Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten søndag.

Løkke vil, lader han forstå, måles på, om flere forsørger sig selv. Ligeledes skal der skabes flere private job, end der bliver skabt i dag. Derudover skal sundheds- og ældreområdet forbedres, og antallet af asylansøgninger til Danmark skal falde.

Men det er altså slet ikke ambitiøst nok, hvis man spørger Socialdemokraterne, der mener, at Løkke overtager et Danmark i topform fra den tidligere regering, som de selv stod i spidsen for.

- De fleste af hans mål kræver blot, at han fortsætter den sikre kurs, den socialdemokratisk ledede regering udstak, udtaler partiets finansordfører, Benny Engelbrecht, i en skriftlig kommentar.

- Alle venter eksempelvis, at beskæftigelsen kun vil stige i de kommende år. Det gælder de økonomiske vismænd, Nationalbanken og den tidligere regerings økonomiske redegørelser. Alligevel vil Lars Løkke ikke sætte tal på det, han vil måles på.

Lars Løkke Rasmussen påpeger, at han er leder af en mindretalsregering, der kun råder over 34 ud af Folketingets 179 mandater.

- Det med at udtrykke sig med specifikke tal og sidde og hakke punkterne af, tror jeg hører en anden tid til. Det handler om at sætte en anden retning, og det er klart, at jo hurtigere og længere, jo bedre, siger han til Politiken.

Men Socialdemokraterne mener ikke, at Løkke kører hverken hurtigt eller langt nok.

- Lars Løkke Rasmussen sidder bag rattet på en fuldtanket bil, men ønsker kun at køre en lille søndagstur, lyder det fra Benny Engelbrecht.

Han hæfter sig i øvrigt ved, at de fire pejlemærker ikke omhandler skattelettelser.

- Her er statsministeren med andre ord allerede på hastig retur i forhold til valgkampen, mener Engelbrecht.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.