S: Modtagelejre vil begrænse flygtningestrømmen

Modtagelejre er vejen frem i forhold til flygtningekrisen, mener integrationsordfører Dan Jørgensen (S).

Tyskland, Storbritannien og Frankrig ønsker at oprette modtagelejre, som skal få bugt med den massive flygtningestrømmen til Europa, og det er vejen frem, mener Dan Jørgensen, integrationsordfører Socialdemokraterne.

Modtagelejrenes opgave vil være hurtigt at sortere krigsflygtninge fra fattigdomsflygtninge.

- Jeg tror, det vil få en begrænsende effekt i forhold til antallet, der kommer.

- Hvis de mennesker, som i dag er fattigdomsflygtninge, kan se, at det bliver vanskeligere for dem, fordi de vil blive sorteret fra med det samme, så er det også noget, der rygtes til de lande, hvor de kommer fra.

- Det er en fin ting, og så har vi en bedre mulighed for at tage os af dem, der er rigtige flygtninge fra Syrien for eksempel, siger Dan Jørgensen.

En række eksperter peger på, at der skal være sammenhæng mellem at oprette europæiske modtagelejre og lave en fælles fordeling af de mange flygtninge.

Men hverken den tidligere eller nuværende regering vil indgå en fælles EU-aftale, hvor flygtninge bliver fordelt ligeligt mellem medlemslandene. EU-retsforbeholdet betyder også, at Danmark ikke kan gå med i en sådan aftale.

Dan Jørgensen afviser, at Danmark vælger den nemme løsning ved at bakke op om lejrene, men ikke indgå i en fordeling af flygtningene.

- Man kan ikke tale om nemme løsninger i det her spørgsmål. Som land tager vi imod mange i forvejen, og der er andre lande, som ikke bærer deres del af ansvaret.

- Vi bærer klart vores del af ansvaret, men det er en beslutning, vi træffer i Danmark. Ingen kan kritisere os for ikke at tage ansvar, for det gør vi, men dette er ikke noget, der skal besluttes fra Bruxelles.

- Til gengæld er det kun godt, at de østeuropæiske lande, som slet ikke tager imod flygtninge, presses af EU, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst