S og SF's kommunale bagland i oprør over lærerkonflikt

Kommunalpolitikere fra Socialdemokraterne og SF har igangsat underskriftindsamling mod KL's forhandlingslinie.

S og SF's kommunale bagland i oprør over lærerkonflikt

Utilfredse socialdemokrater og SF'ere rundt omkring i landets byråd tager nu et nyt middel i brug for at presse Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen til et kursskifte i lærerkonflikten.

Oplevelsen af, at skolelærerne bliver tromlet, har gennem et stykke tid medført bekymrede røster i især SF's bagland. Nu skal en underskriftsindsamling demonstrere utilfredsheden, som også ulmer kraftigt hos Socialdemokraterne. Mindst 85 byrødder fra S og SF har alene det første døgn skrevet under, skriver Politiken.

Byrødderne har blandt andet skrevet under på sætningen: "En ultimativ fastholdelse af alle KL's krav, evt. gennemført ved regeringsindgreb, finder vi ikke gavnligt for det efterfølgende lokale samarbejde om folkeskolen".

Ifølge den ene initiativtager, viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) fra Lyngby-Taarbæk, er underskrifterne et klart signal til KL og regeringen om at bløde den hårde forhandlingskurs op.

- Dette her er i høj grad et nødskrig: Hertil og ikke længere. Den linje, der bliver lagt for dagen, går imod alt det, vi tror på - nemlig at man prøver at forhandle sig frem til en løsning. I stedet har man sat sig til bordet og sagt til lærerne: Vi skal spille sorteper, og I er sorteper, siger Simon Pihl Sørensen til Politiken.

Den anden initiativtager, byrådsmedlem Birgit Hauer (SF) fra Albertslund, er på samme linje.

- Jeg er meget utryg ved, at mit partis repræsentanter i Folketinget skal stå som afsender på et regeringsindgreb, når der ikke er noget at læne sig op ad fra Forligsinstitutionen, siger hun.

- KL må meget gerne se i øjnene, at det er ødelæggende, hvis de bliver ved med at holde fast i den ultimative indstilling til, at arbejdstidsaftalen skal afskaffes, siger Birgit Hauer til Politiken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden