S og SF vil vinde vælgere tilbage ved hårdt arbejde

SF ser en vej frem ved at fortsætte reformer som vækstplan og togfond, siger ny politisk ordfører Jonas Dahl.

S og SF vil vinde vælgere tilbage ved hårdt arbejde

SF tager arbejdstøjet på for at vende nedturen. Vejen frem går gennem flere reformer som regeringens vækstplan samt togfonden, der sender 27 milliarder skattekroner fra Nordsøen til togskinnerne fra København til Aalborg.

Det er opskriften fra SF's nybagte politiske ordfører Jonas Dahl til partiets pauvre tilslutning på 4,1 procent i Voxmeters nye meningsmåling for Ritzau.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok. Der er ikke andet at gøre end på med vanten og at komme ud over rampen med at diskutere politik i Danmark. Vi står i en svær økonomisk krise, og det handler om at levere løsninger, siger Jonas Dahl.

Han afløste forleden Jesper Petersen, som skiftede til Socialdemokratiet sammen med EU-parlamentarikeren Emilie Turunen samt folketingskandidat Nanna Westerby. Jonas Dahl erkender, at uroen har kostet SF op til over et procentpoint i opbakning.

- Der er ingen tvivl om, at dén polemik, der har været om SF den seneste uge, også påvirker målingerne. I stedet for at diskutere vore interne udfordringer skal vi diskutere politik, siger han.

Også Socialdemokraterne vil arbejde for at ændre, at de i Voxmeter-målingen får 17,7 procent af stemmerne, understreger politisk ordfører Magnus Heunicke.

- Det er dårlige tal. Jeg er meget realistisk og ydmyg omkring det. Vi må knokle med at levere resultater, så danskerne kan finde tillid til os ved næste valg. Det er et langt, sejt træk, siger han.

Det har skadet Socialdemokraterne, at kritikere kalder vækstplanen for blå, borgerlig politik, mener Magnus Heunicke.

- Debatten om, hvorvidt det er blå politik, gavner ikke Socialdemokraterne.

- Jeg kan simpelthen ikke fatte, hvorfor det skulle være blå politik at sikre arbejdspladser og velfærd. Det er grunden til, at jeg meldte mig ind hos Socialdemokraterne i sin tid, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.