S om droppet bilafgift-reform: Det rigtige at gøre

Folketingets partier har for mange forskellige syn på bilafgifter, mener Astrid Krag, skatteordfører for S.

Socialdemokraternes skatteordfører, Astrid Krag, giver ikke meget for den kritik, regeringen har fået fra blandt andre Enhedslisten, De Konservative og Venstre, efter at det er kommet frem, at reformen af bilafgifterne opgives før det kommende folketingsvalg.

- Kritikken klinger noget hult. Partierne diskuterede så sent som i torsdags i folketingssalen spørgsmålet omkring bilafgifter, og det er meget tydeligt, at meningerne stritter i alle retninger, siger hun til Ritzau.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) udtalte tidligere på ugen til Altinget, at regeringen opgiver reformen af bilafgifterne inden det kommende folketingsvalg. Han mener blandt andet ikke, at der kan landes en bred politisk aftale.

En reform af bilafgifterne er ellers et punkt i regeringsgrundlaget, men Astrid Krag mener, at skatteministeren ikke har andet valg.

- På den ene side har vi Enhedslisten, der vil gøre det dyrere og mere besværligt at køre i bil, og på den anden side har vi de borgerlige partier, som på hver deres måde vil gøre det billigere.

- Der er ingen politisk fællesnævner at finde, og derfor giver det ingen mening, at dette ville kunne lade sig gøre på nuværende tidspunkt.

- Så er det bedre at få det meldt klart ud, som ministeren har gjort. Det giver noget ro og tryghed for danskerne, siger Astrid Krag.

Spørgsmål: Det vel i orden, at det møder kritik, når en ønsket reform ikke bliver til noget?

- Debatten i folketingssalen i torsdags viste, at det stritter i alle retninger, og så må vi bare konstatere, at vi ikke kan få enderne til at mødes. Man kan ikke trylle som minister.

Spørgsmål: Hvad med efter valget? Kommer en reform af bilafgifterne igen til at stå som et punkt i regeringsgrundlaget, hvis rød blok beholder magten, eller er det skudt helt til side nu?

- Det skal give mening at kigge på det igen, vil jeg sige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.