S om politidirektører på valg: Det er massivt skråplan

DF's Morten Messerschmidt forslår, at politidirektører skal folkevælges. Et bekymrende forslag, mener S.

Retsordfører for Socialdemokratiet Trine Bramsen kritiserer et forslag om at lade borgerne vælge landets politidirektører og kalder det et "massivt skråplan".

Forslaget er stillet af Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt.

- Jeg frygter, at politisk valgte politidirektører ikke vil gøre det, der bekæmper kriminalitet bedst, men det, der gør dem mest populære. Derfor er det her forslag en massiv glidebane, siger Trine Bramsen.

Morten Messerschmidt siger til TV2, at et valg om politidirektører kan give borgerne i de forskellige kredse indflydelse på, hvordan politiet prioriterer deres opgaver.

Men Trine Bramsen påpeger, at borgerne allerede har mulighed for indflydelse på politiet gennem de folkevalgte politikere i Folketinget.

- Der har borgerne alle muligheder for at stemme på de politikere, som de tror gør det bedst, når det handler om kriminalitetsbekæmpelse, siger hun og tilføjer:

- I sidste ende vil det alligevel være et politisk ansvar at sikre midlerne til politiet. Så det er ikke, fordi politidirektører vil kunne ansætte markant flere, end det besluttes politisk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.