S om rød bloks nedtur: Vores sag er vigtigere end målinger

Socialdemokraterne ryster ikke på hånden, selv om regeringen stadig får hug i ny meningsmåling.

S om rød bloks nedtur: Vores sag er vigtigere end målinger

Socialdemokraterne nægter at lade meningsmålinger forstyrre den kurs, partiet har lagt for at føre Danmark ud af de økonomiske trængsler.

Var der valg i morgen, ville partiet få 20,4 procent. Det viser en måling, Voxmeter har foretaget for Ritzau.

Og selv om, det er en lille stigning i forhold til målingen for en måned siden, har Socialdemokraterne stadig mistet fire procentpoint af vælgerne i forhold til valget i 2011.

Og hele den røde blok ville - ifølge målingen - samlet set kun kunne mønstre en vælgeropbakning på 44 procent.

Tallene ryster dog ikke Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, der peger på, at regeringen tager et langt, sejt træk for at få Danmark ud af den økonomiske krise og derfor ikke kan spekulere i meningsmålinger.

- Vi tror på vores sag, og vi er fast besluttet på at føre vores politik ud i livet.

- Det er alt, alt for tidligt at fælde nogen som helst dom over det kommende valg. Vi er kun halvvejs inde i valgperioden, og vi har lige nu vores fokus rettet på at føre Danmark ud af krisen, siger Magnus Heunicke til Ritzau.

Valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet vurderer dog, at Socialdemokraterne får mere end svært ved at vinde vælgernes gunst tilbage inden det kommende valg.

- Nedturen har været historisk. Der er ikke noget regeringsparti, der har tabt så meget på så kort tid, så der skal en historisk udvikling til, hvis de skal vende tallene.

Men den dom får ikke Socialdemokraterne til at ryste på hånden.

- Jeg ved godt, at der er kommentatorer og valgforskere, der fælder forskellige domme hele tiden, og det må de så gøre. Det ryster os sådan set ikke. Vi tror så meget på vores sag, og vi synes, den er vigtigere end meningsmålinger og ekspertdomme.

- Historien er fuld af valgforskere, der har dømt Socialdemokraterne ude, og vi er hver gang kommet tilbage, fastslår Magnus Heunicke.

Socialdemokraterne er siden august gået 1,6 procentpoint frem. De to andre regeringspartier, De Radikale og SF, mister derimod terræn og går henholdsvis 1,4 og 0,8 procentpoint tilbage til 7,9 og 5,5 procent i forhold til sidste måneds måling.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.