S-ordfører: Det er forfærdeligt for dræbt fireårigs far

Fireårigs far vil begrave sin søn og har skrevet til statsministeren. Men loven er god nok, mener ordfører.

S-ordfører: Det er forfærdeligt for dræbt fireårigs far

Moren til en fireårig dreng fra Aalborg har erkendt, at hun har dræbt sin søn. Alligevel har skifteretten bestemt, at det er hende, der skal beslutte, hvordan han skal begraves.

Det har fået drengens far til at skrive et brev til flere ministre og statsminister Helle Thorning (S), hvor han beder om at blive undtaget fra loven.

- Jeg er selv 100 procent sikker på, at denne lov inden for kort tid vil blive lavet om, men det hjælper desværre ikke mig eller min afdøde søn, skriver han til statsministeren.

Men selvom sagen er forfærdelig, mener Socialdemokraternes familieordfører, Mette Reissmann, ikke, at loven skal laves om.

- Jeg føler virkelig med faren og for så vidt også med moren. Men selv i en så forfærdelig sag som denne her er det et skidt princip at lovgive ud fra enkeltsager, siger hun.

- Der er jo en årsag til, at loven er, som den er: At den, der har den fulde forældremyndighed, kan træffe de beslutninger, der skal træffes. Hvis man ændrede loven, ville det skabe en meget usikker retstilstand, fortsætter hun.

Fredag påpeger læge Vibeke Manniche over for eb.dk, at detaljerne omkring den mangeårige samkvemsstrid mellem forældrene overhovedet ikke er kendt i offentligheden.

Over for eb.dk erkender faren samtidig, at han i blev 2010 dømt for ulovlig tvang, afpresning og rufferi i det københavnske barmiljø.

Trods manglende kendskab til sagens detaljer har der på blandt andet de sociale medier været massive sympatitilkendegivelser til fordel for faren.

Men på trods af opbakningen i offentligheden er der reelt ikke nogen muligheder for at få omgjort beslutningen, erkender farens advokat, Bitten Kjærsgaard.

- Før han sendte brevene, skrev han til mig, om han kunne gøre det. Jeg svarede, at håbet var spinkelt, men man kunne jo altid prøve, siger hun.

Beslutningen fra skifteretten kan ikke kæres. Drengen skal begraves i Aalborg, hvor moren bor.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.