S-ordfører: Ignorer anbefaling om købesex

Lars Aslan Rasmussen (S) ærgrer sig over udsigten til, at købesexforbud nu bliver lagt i graven af regeringen.

S-ordfører: Ignorer anbefaling om købesex

Socialdemokraternes socialordfører i Københavns borgerrepræsentation, Lars Aslan Rasmussen, er ærgerlig over udsigten til, at et forbud mod købesex tilsyneladende bliver droppet.

- Det er ærgerligt. Det sender et signal om, at det er i orden at købe kvinder. Prostitution er på alle måder kvindefornedrende, siger han.

Søndag skriver Politiken, at et forbud mod købesex, som vil kriminalisere kunderne, hænger i en tynd tråd, selvom både Socialdemokraterne og SF går ind for et forbud, ligesom ligestillingsminister Manu Sareen (R) tidligere har slået på tromme for et sådant forbud.

Ifølge avisens oplysninger har Straffelovrådet vendt tommelfingeren nedad i en juridisk undersøgelse, som Straffelovrådet af regeringen er blevet bedt om at udarbejde.

Analysen ventes offentliggjort i næste uge, og i regeringspartierne er der en udbredt opfattelse af, at regeringstoppen vil bruge Straffelovrådets konklusion som argument for at lægge et generelt forbud mod købesex i graven.

Lars Aslan Rasmussen mener dog, at regeringen bør ignorere eksperternes anbefaling.

- Når det kan lade sig gøre i de andre nordiske lande, så kan det også lade sig gøre herhjemme. Det er udelukkende et spørgsmål om politisk vilje, siger han.

I stedet for et forbud vil regeringen lancere en række andre initiativer, som skal hjælpe prostituerede og handlede kvinder.

SF's ligestillingsordfører Pernille Vigsø Bagge ser pessimistisk på mulighederne for at komme igennem med den gamle mærkesag for partiet.

- Jeg kunne godt forestille mig, at det bliver en noget mildere løsning, siger hun til Politiken.

Hos Venstre, glæder ligestillingsordfører Fatma Øktem sig over, at planerne om et forbud nu ser ud til at være droppede.

- Jeg synes, det er dejligt, at regeringen nu kan se virkeligheden. Vi mener, at et forbud vil skade de prostituerede meget mere - især den gruppe, som har det sværest ude på gaden, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.