S-ordfører leverer få svar om regeringens udkantsvækst

Der kommer 50 vækstinitiativer. Men hvilke er uvist, ud over at gårsdagens fond til landbruget er iblandt.

50 initiativer skal ifølge regeringen skabe vækst i de danske yderområder. Det bebuder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i et interview med Berlingske.

Men hvilke initiativer, der bliver tale om, og i hvilket omfang, der er tale om nye eller allerede annoncerede planer, er ikke sådan lige at få svar på.

Det står dog ifølge Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, fast, at den investeringsfond på to milliarder kroner til landbruget, som blev præsenteret mandag, skal tælles med i de 50 initiativer, som vil blive præsenteret "snart".

- Vi tager det meget alvorligt, at der sidder danskere rundt omkring og føler, at lige her, hvor jeg bor, ikke er omfattet af fremgangen. Det er det, de initiativer vil kredse om, når vi fremlægger dem, siger hun til Ritzau.

Hvad de 49 andre initiativer er, må danskerne vente og se.

Berlingske nævner lempelse af planlov, bedre bredbånd, tilskud til øfærger og nemmere byggesagsbehandling som eksempler på nogle af de 50 initiativer.

Men det vil Maja Panduro ikke være "meget konkret om", da det ifølge hende kun er noget, avisen "erfarer".

Hun kan heller ikke oplyse, hvor mange penge, der er tale om, kun at der ikke bliver tale om noget på størrelse med den vækstplan på 90 milliarder kroner, som regeringen præsenterede i 2013.

Fra borgerlig side bliver initiativerne kritiseret for at være en opsamling af ting, der allerede er aftalt eller på vej. Men det afviser Panduro.

- Vi fremlægger ikke en opsummering, vi fremlægger en række initiativer, der skal sørge for, at også de mennesker, der bor i udkanten af Danmark, får glæde af den fremgang, som der heldigvis er, siger hun.

Spørgsmål: Så der er mere i vente, end det I allerede har gjort og aftalt?

- Vi fremlægger nogle initiativer snart, og dem kan man jo så bedømme, når man ser dem.

Initiativerne skal ifølge den politiske ordfører stå på ryggen af de vækstplaner, der allerede er lavet.

- Vi er optaget af at sikre, at alle egne af Danmark kommer med i fremgangen, så derfor fremlægger vi nogle meget målrettede initiativer, hvor vi på udvalgte områder får holdt hånden under, at væksten når hele vejen rundt, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.