S-ordfører om ny skrækmåling: Reformerne giver knubs

Det er kernesocialdemokratisk at skabe job - også selvom det kræver upopulære nedskæringer, siger Heunicke.

S-ordfører om ny skrækmåling: Reformerne giver knubs

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der lørdag er vendt hjem fra en større officiel rejse til Sydafrika og Tanzania, ønsker ikke over for Ritzau at forholde sig til en ny meningsmåling i Berlingske, der giver Socialdemokraterne 17,1 procent af stemmerne.

Partiets politiske ordfører, Magnus Heunicke, kalder det derimod "klart utilfredsstillende", at partiet får den laveste vælgeropbakning siden 1898. Hvis der var valg nu, ville partiet blot få 30 mandater mod de 44, partiet i dag har i Folketinget.

- 17,1 procent er klart utilfredsstillende. Det vil jeg overhovedet ikke negligere. Det er vi ikke tilfredse med. Det er et for dårligt niveau for os, siger Magnus Heunicke til Ritzau.

Han finder forklaringen på det pauvre resultat i de reformer, regeringen er i færd med at gennemføre. S-R-SF-regeringen vil finde to milliarder kroner på en reform af SU'en og én milliard kroner på en kontanthjælpsreform.

Pengene skal bruges på en såkaldt vækstplan, der skal skabe arbejdspladser i Danmark, blandt andet ved en omdiskuteret - og i røde kredse kritiseret - sænkelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

- Vi gør noget af det rigtige, også selvom det kræver hårde prioriteringer. Jeg tror helt klart, at det giver knubs, men vi gør det, der er nødvendigt for at skabe arbejdspladser, så vi har penge til at fortsætte vores velfærdssamfund, siger Heunicke.

- Men det er en kernesocialdemokratisk opgave at sikre danske arbejdspladser, så vi har et stærkt fremtidigt velfærdssamfund til vores børn, ældre og syge, siger han.

Magnus Heunicke mener ikke, at regeringen har solgt sin politik for dårligt.

- Jeg kan konstatere, at økonomerne siger god for planen, det er den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt. Erhvervslivet er tilfredse med planen, man tør igen investere i Danmark.

- Også fagbevægelsen siger, at det er dette, der skal til på nuværende tidspunkt. Og danskerne generelt har også vist opbakning, siger han.

Og så må det koste stemmer, for de politiske indgreb er de rigtige. Og det er ikke det samme, som at den røde regering er blevet blå.

- Jeg er overbevist om, at dette er det rigtige at gøre i den nuværende situation, siger han.

- Det er ikke blå politik at kæmpe for arbejdspladser, så vi har penge til et stærkt velfærdssamfund. Det er kernesocialdemokratisk politik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.