S: Personale på bosteder skal bruge mere tid på beboerne

S hiver socialminister Karen Ellemann i samråd i sag om bosteds-personale, der ikke har meget tid til beboere.

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) Foto: Free/Folketinget

Pernille Rosenkrantz-Theil (S) Foto: Free/Folketinget

Personalet på københavnske bo- og dagtilbud bruger blot 41 procent af tiden med beboerne, viser en undersøgelse fra Københavns Kommune ifølge DR P4 København.

Det får nu Socialdemokratiet til at kalde social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i samråd, fortæller socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

- Det er spild af medarbejdernes tid, at der skal bruges så meget tid på alt muligt andet, end det der er hensigten med deres ansættelse, siger hun.

Ifølge undersøgelsen er det primært administrative opgaver, der forhindrer personalet i at bruge tid sammen med beboerne.

Ordføreren ser det som vigtigt, at det ikke er politikerne men personalet selv, der i fremtiden indretter arbejdstiden.

- Langt størstedelen af det, der gør, at de spilder tiden, er ting, som vi har besluttet i kommunerne eller på Christiansborg.

- Vi kunne godt tænke os en "fingrene-væk-reform", der barberer ned på ting, hvor vi lægger styringsmekanismer ind, der forhindrer medarbejderne i at udføre det arbejde, de er ansat til, siger ordføreren.

Undersøgelsen er kun gældende for Københavns Kommune. På samrådet vil Socialdemokratiet derfor have svar på, om resultaterne gør sig gældende i resten af landet.

- Når Københavns Kommune kommer frem med de her tal, skulle det undre mig meget, om det var anderledes mange andre steder, siger Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.