S-politikere: Genoptjen dagpengeretten i løntilskudsjob

Ledige skal kunne genoptjene dagpengeretten i løntilskudsjob og aktivering, mener folketingsmedlemmer fra S.

S-politikere: Genoptjen dagpengeretten i løntilskudsjob

Langtidsledige, som har mistet retten til dagpenge, skal kunne genoptjene dagpengeretten, mens de er i løntilskudsjob, jobrotation, aktivering og under uddannelse.

Det mener Socialdemokraternes forsvarsordfører, Bjarne Laustsen. Det kan give håb og tryghed til de tusinder, som i øjeblikket falder ud af dagpengesystemet, siger Bjarne Laustsen til Politiken.

- Man har lavet akutpakken og troet, at det var løsningen. Men nu ser vi de barske realiteter, og derfor er der behov for at kigge på noget andet.

- Jeg spørger bare: Er det ikke et problem, at der falder så mange mennesker ud? Vi skal genskabe trygheden i dagpengesystemet. Det her er en let og elegant løsning, siger Bjarne Laustsen til Politiken.

Som reglerne er i dag, kan der ikke genoptjenes dagpengeret i beskæftigelse, hvor der ydes offentligt tilskud til lønnen.

Men forslaget vinder gehør hos Socialdemokraterne, hvor mange betragter lediges udfald fra dagpengesystemet som et af de største politiske problemer.

Flere påpeger, at forslaget ikke karambolerer med dagpengereformen.

- Når du falder ud af dagpengesystemet, bliver du jaget væk fra arbejdsmarkedet. Det er fuldstændig tåbeligt. Det er et meget fint forslag, som jeg støtter, siger boligordfører Jan Johansen til Politiken.

Fødevareordfører Orla Hav så gerne, at man gik endnu videre og gjorde selve dagpengeperioden fleksibel. Men Laustsens forslag kan være et første skridt.

- Det passer bedre til en lavkonjunktur, hvis der var bedre regler for at komme ind i kassen igen. Jeg deltager gerne i at presse på, siger han til Politiken.

Bjarne Laustsens forslag kommer på baggrund af et folketingssvar fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

I svaret fastslås det, at visse typer korttidsjob for højtuddannede giver genoptjeningsret, mens det ikke er tilfældet for de nævnte ordninger.

Det medfører en urimelig ulighed i dagpengesystemet, mener Bjarne Laustsen.

- Man skriver, at det er for at få viden ud i virksomhederne, men det er da også viden at få en dygtig smed derud. Der skal være lige vilkår for Kong Salomon og Jørgen Hattemager, siger han til Politiken.

Også Enhedslisten har tidligere foreslået, at løntilskudsjob skal kunne tælle med i genoptjening af dagpengeretten.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.