S-profil i opgør med partitoppen om udlændinge

Det er ikke S-politik at blive ved med at stramme, siger eksminister

S er gået for langt med at acceptere stramninger over for udlændinge, mener Mette Gjerskov. Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

S er gået for langt med at acceptere stramninger over for udlændinge, mener Mette Gjerskov. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

KØBENHAVN:Efter mange års ro om Socialdemokraternes udlændingepolitik bliver freden nu brudt af en af partiets profiler på Christiansborg, skriver Jyllands-Posten.

Den højlydte kritik kommer fra Mette Gjerskov, eksminister, udviklingsordfører og formand for Folketingets Europaudvalg.

- Vi var så ivrige efter at gå ind i udlændingestramningerne, at vi var parate til at acceptere integrationsydelsen. Altså den nye fattigdomsydelse. Det mener jeg er at gå alt for langt. Det har været klar socialdemokratisk politik hele tiden, at der er en grænse for, hvor fattige vi vil acceptere, at danskere skal være. Men vi ville også acceptere det bare for at komme ind ved forhandlingsbordet og stramme endnu mere. Det er et problem, siger hun og efterlyser en åben debat om partiets linje i flygtninge- og udviklingspolitikken.

- Det må være socialdemokratisk politik, at man ikke både kan stramme på flygtninge og skære på udviklingsbistanden. Vi har åbnet for begge dele, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.