S-profil stopper i politik

Hun stod bag den udskældte folkeskolereform - nu stopper Christine Antorini i politik

Tidligere S-minister Christine Antorini er fortid i dansk politik. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Tidligere S-minister Christine Antorini er fortid i dansk politik. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

DANMARK:Tidligere vært på DR2’s Deadline, minister bag den udskældte folkeskolereform og nu ekspolitiker.

Med under et år til folketingsvalget mister Socialdemokratiet en stor profil, da tidligere undervisningsminister Christine Antorini stopper i politik.

Hun skal i stedet være direktør for Life, der er et videnskabeligt læringscenter under Novo Nordisk. Det oplyser Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Som undervisningsminister stod hun blandt andet bag den udskældte folkeskolereform. Den vil fylde meget i Antorinis politiske eftermæle.

Ifølge Antorini selv skulle reformen sætte fokus på, at eleverne i højere grad skulle lære ved at arbejde praktisk med fagene og i mindre grad læse alting i en bog. Reformen led dog under lærerkonflikten, medgiver Antorini.

- Man kan slå op side et i enhver ledelsesbog, så står der, at det dårligste udgangspunkt for at gennemføre en indholdsreform er på baggrund af en konflikt.

- Set i bakspejlet var det ærgerligt, at en bredt funderet indholdsreform kom til at drukne i en meget voldsom overenskomstkonflikt, siger hun.

Christine Antorini var børne- og undervisningsminister fra 2011 til 2013 og undervisningsminister fra 2013 til 2015.

Siden 2015 har hun blandt andet været gruppesekretær for Socialdemokratiets folketingsgruppe. Dermed har hun haft en fremtrædende rolle i partiet.

Hun har siddet i Folketinget i flere perioder. Første gang var i 1998 til 1999. Dengang var hun medlem af SF. Da hun blev valgt ind i Folketinget igen i 2005, var det som socialdemokrat.

S-formand Mette Frederiksen kalder det i meddelelsen et stort tab for partiet.

- Det er selvfølgelig et stort tab for os i Socialdemokratiet, der ikke bare mister en knalddygtig politiker, men også en god og værdsat kollega, siger hun.

Antorini starter i sit nye job "hurtigst muligt".

I hendes sidste tid på Christiansborg har hun i skikkelse af gruppesekretær fungeret som oprydder.

Da partifællen Mette Gjerskov blev afsat som udviklingsordfører, fordi hun ikke repræsenterede partiets holdninger til eksempelvis burkaforbuddet, var det ikke Mette Frederiksen eller gruppeformand Henrik Sass Larsen, der skulle fortælle pressen om årsagen til fyringen.

Det var Antorini.

Antorini havde ingen ordførerskaber i Socialdemokratiet til sidst, men var foruden en del af S-ledelsen også formand for Uddannelses- og Forskningsudvalget.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.