S skoser Støjberg for smal blå asylaftale

Regeringen fører blokpolitik med smal asylaftale, mener Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen.

Regeringen burde have lavet en bred politisk aftale om at forbedre asyl og integration, som Socialdemokraterne tilbød i valgkampen, i stedet for kun at stramme forholdene for asylsøgere sammen med De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Det siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, om aftalen som sænker integrationsydelsen til SU for udlændinge, der ikke har boet i Danmark i syv af de seneste otte år. Det rammer den samme gruppe, som før blev ramt af starthjælp.

- Det er meget underligt, at man vælger at lave en så smal aftale og føre blokpolitik på dette spørgsmål. Det er et område, som er ekstremt vigtigt. Vi siger også, at vi skal have en stram, men fair flygtninge- og udlændingepolitik, siger Dan Jørgensen.

Spørgsmål: - Men det er vel svært at se en aftale, når det første, I gjorde i 2011, var at afskaffe de såkaldte "fattigdomsydelser" som starthjælp og kontanthjælpsloft?

- På Christiansborg laver man politik ved at komme med et udspil og så indkalde til forhandlinger. Eftersom vi ikke har været indkaldt, kan man ikke sige noget som helst om, hvorvidt vi kunne lave en aftale, siger Dan Jørgensen.

Socialdemokraterne vil sikre, at asylsøgere straks kommer i arbejde ligesom i SR-regeringens udspil fra valgkampen. Her havde asylsøgere og familiesammenførte pligt til at tage arbejde, påpeger han.

Spørgsmål: - Hvad kunne I gå ind for i regeringens aftale?

- Vi forhandler ikke via pressen, slet ikke pr. efterkrav. Men vi var selvfølgelig mødt konstruktive op til forhandlinger. Det er klart, at der er ting i udspillet, som hverken er sympatiske eller kloge, primært at man vil ramme børnefamilier, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst