S søger nye spidskandidater

Socialdemokraterne efterspørger nye forslag til spidskandidater, selvom Ulla Vestergaard ønsker at stille op igen. Mangeårig lokalpolitiker har aldrig set lignende tilfælde før

Socialdemokraterne i Thisted Kommune leder efter alternativer til Ulla Vestergaard. Arkivfoto: Diana Holm

Socialdemokraterne i Thisted Kommune leder efter alternativer til Ulla Vestergaard. Arkivfoto: Diana Holm

THY-HANNÆS:Når Socialdemokraterne til efteråret skal vælge en ny spidskandidat til kommunalvalget næste år, kan der meget vel blive kampvalg.

De lokale partiforeninger i Thisted Kommune har i hvert i fællesskab besluttet at sende et brev ud til medlemmerne, hvor de opfordres til at foreslå nye spidskandidater.

Det er dog stadig op til den enkelte partiforening i kommunen, om man vil følge beslutningen.

- Vi ser sommetider, at folk brænder inde med et godt forslag, Vi ser gerne, at folk opstiller de kandidater, som de synes kunne være en oplagt borgmesterkandidat. Det er helt normal praksis, siger Henrik Andreasen, der er formand for den socialdemokratiske fællesledelse i Thisted Kommune.

Det var på partiforeningernes generalforsamling i maj, at et stort flertal besluttede at sende breve ud til medlemmerne i håb om at finde andre bud på en spidskandidat. Det sker selvom den siddende gruppeformand i kommunalbestyrelsen, Ulla Vestergaard, allerede har meldt sig klar til for tredje gang at forsøge at vælte borgmester Lene Kjelgaard (V) ned fra borgmestertronen.

En unormal proces

Ingen af de socialdemokratiske medlemmer, Thisted Dagblad har talt med, vil udtale sig om, hvorvidt de ønsker at bakke op om Ulla Vestergaard.

- Det kommer helt an på, hvem der står som kandidat. Hvis hun er den eneste, vil jeg stemme på hende. Og hvis hun bliver valgt, vil jeg bakke hende op, siger medlem af kommunalbestyrelsen Peter Skriver Nielsen (S), der i modsætning til Henrik Andreasen betegner beslutningen om at sende breve ud til medlemmerne for unormal.

- Jeg har aldrig i mine år set, at man har sendt et brev ud til medlemmerne som det her. Normalt klarer man det på en generalforsamling, siger Peter Skriver Nielsen, der samtidig fortæller, at der efter sigende allerede skulle være tre spidskandidater i spil.

Hvem det drejer sig om, kan han ikke udtale sig om.

Hilser kandidatjagt velkommen

Selv tager Ulla Vestergaard situationen med ophøjet ro. Hun hilser jagten på nye kandidater velkommen.

- Det er en proces, jeg har efterlyst i mange år. Der er for få, der er politisk aktive, så det har jeg ikke noget problem med. Tværtimod. Det er super godt med den nye proces. Det sikrer også, at man som spidskandidat ved, at man har fuld opbakning, siger hun.

Til gengæld vedkender hun, at det kan skabe problemer i partiet, hvis partifæller fra kommunalbestyrelsesgruppen stiller op imod hende.

- Hvis der bliver kampvalg mod en fra gruppen, så vil det, uanset hvem der vinder, selvfølgelig kræve et stort stykke arbejde at få det til at fungere igen. Det vil da give stof til eftertanke, siger hun

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.