S-togene er igen lammet af signalproblemer

S-togtrafikken er igen fredag sat i stå. Signalproblemerne gentager sig. Fjernstyringsanlægget er nede.

Signalproblemer skaber igen fredag morgen store problemer for S-togtrafikken i hovedstadsområdet.

Togene er på vej mod nærmeste station for at holde stille, oplyser DSB kort før klokken otte.

Derefter er det planen at gå over på en nødplan, som indebærer 20 minutters drift på alle linjer og 10 minutters drift på ringbanen.

- Vi har fået en melding fra Banedanmark om, at noget tyder på, at fjernstyringen af signalerne er gået ned igen. Altså den samme fejl, som der var i går.

- Togene er nu på vej til at køre ind på nærmeste station for at holde stille, og så vil man forsøge at få trafikken op at køre på en nødplan, siger DSB's pressevagt til Ritzau.

I Banedanmark siger sektionschef Claus Christiansen, at selskabet hele aftenen og natten sammen med leverandøren af fjernstyringsanlægget, Siemens, har forsøgt at lokalisere fejlen.

Dog uden held.

- Det er meget beklageligt, at vi har problemet igen, siger Claus Christiansen.

Fejlen medfører, at man ikke kan se, hvor S-togene befinder sig, da de ikke længere kan følges fra oversigtsskærmene i kontrolcentret.

Der er endnu ikke nogen prognose for, hvornår fejlen vil være rettet.

Torsdag morgen var det ikke muligt for Banedanmark at få afløseren, et nødanlæg, op at køre, men det sker trods alt fredag morgen.

Som en del af nødplanen vil DSB udstationere nogle af de S-togsrevisorer, der normalt tjekker billetter i togene, på en række udvalgte stationer, så de manuelt kan rapportere om togtrafikken til kontrolcentret, hvor man så kan danne sig et overblik over trafikken.

DSB's pressevagt understreger dog, at det kan tage noget tid, før logistikken er på plads, så nødplanen kan rulles ud på hele S-togsnettet.

Torsdagens signalnedbrud berørte i alt 50.000 mennesker, lyder vurderingen fra DSB. Først sent torsdag eftermiddag kunne S-togene vende tilbage på normal køreplan.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.