Lokalpolitik

S-V-nej til byråd på skrumpekur

Venstre og Socialdemokratiet vil ikke være med til mindre byråd som foreslået af borgmesteren

Per Bach Laursen, der er Venstres borgmesterkandidat, afviser på forhånd Knud Kristensens forslag.  Foto: Claus Søndberg

Per Bach Laursen, der er Venstres borgmesterkandidat, afviser på forhånd Knud Kristensens forslag. Foto: Claus Søndberg

VESTHIMMERLAND:- På forhånd er vi helt afvisende over for at skære i antallet af byrådsmedlemmer.

Så bastant lyder det fra Venstres borgmesterkandidat, Per Bach Laursen, forud for et temamøde, byrådet i Vesthimmerland torsdag mødes til på Hvalpsund Færgekro.

Her har borgmester Knud Kristensen lagt op til en drøftelse af en reduktion af antallet af medlemmer i byrådet fra 27 til 23.

Knud Kristensen begrunder overfor NORDJYSKE Medier sit forslag med primært økonomi.

- Efter indkøringsfasen med kommunesammenlægningen er der nu mange ting, som er blevet lettere, og derfor er det også rimeligt, at vi kigger på antallet af byrådsmedlemmer. For der vil være mange penge at spare ved en reduktion, siger Knud Kristensen.

Per Bach Laursen erkender, at der er penge at hente ved en reduktion i antallet af byrådsmedlemmer, men han frygter for, at færre byrådsmedlemmer betyder, at landområderne får endnu sværere ved at få valgt repræsentanter ind i byrådet.

- Det vil gå ud over den geografiske spredning i byrådet og give demokratisk underskud, og det er noget skidt, siger Per Bach Laursen.

- Jeg synes, det er vigtigt, at der er i byrådssalen er byrådsmedlemmer fra hele kommunen - det skal også være muligt at få valgt medlemmer ind fra Aggersund og Gundersted. Det kan ikke nytte, at det kun er de store byer, som kan få byrådsmedlemmer valgt ind - og det vil blive konsekvensen, siger han.

Et byrådsmedlem får årligt 66.387 kr. i vederlag. Hertil kommer 15.122 kr. for hvert udvalg, de sidder i. Et byrådsmedlem sidder i mindst et udvalg. Dermed får hvert byrådsmedlem mindst 88.509 kr.

Ligesom Venstre, så er Socialdemokraterne heller ikke lune på forslaget. Det har ikke været muligt for at træffe gruppeformand Palle Jensen for en kommentar, men til Lokaltindblik siger han, at ”partiet ikke er udelt begejstret for forslaget”.

Han frygter ligesom Per Bach Laursen, at det vil give kommunen et demokratisk underskud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst