S-vælgere: Skattereformen skal være rød

De socialdemokratiske vælgere vil have et skatteforlig med Enhedslisten frem for med Venstre, viser måling.

S-vælgere: Skattereformen skal være rød

Socialdemokraterne er under massivt pres i de igangværende forhandlinger om en skattereform. Både blandt egne vælgere, i baglandet og internt i partiets folketingsgruppe er der et stigende krav om at droppe Venstre i forhandlingerne.

I en ny Megafonmåling for Politiken og TV 2 siger 56 procent af de socialdemokratiske vælgere, at de foretrækker en skattereform med Enhedslisten. Hos SF-vælgerne gælder det for hele 80 procent.

Kun henholdsvis 28 og 12 procent ønsker en reform med Venstre.

- Venstre er et populistisk parti, og vi har set, hvad de har fået ud af at give ufinansierede skattelettelser. Derfor er der ingen grund til at fortsætte den vej, siger forsvarsordfører Bjarne Laustsen (S) til Politiken.

- Det mest realistiske for mig, det ville være at lave det sammen med det parlamentariske grundlag, lyder det fra Laustsen, der får støtte af flere borgmestre.

- Jeg ser gerne, at det ender med, at reformen får en meget klarere social profil, end den har nu. Det betyder jo, at regeringen skal søge en skattereform sammen med Enhedslisten.

- Det er min klare anbefaling, at regeringen bruger sit parlamentariske grundlag, siger Albertslunds borgmester, Steen Christiansen.

- Hvis man vil have mere retfærdighed ind, må det blive med Enhedslisten. Det er helt sikkert, siger borgmester i Ishøj, Ole Bjørstorp.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) kan stadig "se muligheder begge veje", men undrer sig ikke over, at langt størstedelen af de socialdemokratiske vælgere foretrækker Enhedslisten.

- Det er klart, at vi socialdemokrater reagerer voldsomt imod, når vi ser Lars Løkke stå og brænde milliarder, som ikke findes, af på skattelettelser, siger han til Politiken.

/ritzau/