S: Venstre har intet lært af finanskrisen

Løkke fastholder, at VK rustede Danmark til finanskrisen. Han burde tage sin del af ansvaret, mener S-ordfører

S: Venstre har intet lært af finanskrisen

Det er sølle, at Lars Løkke Rasmussen, der var med i toppen af VK-regeringen og endda til sidst som finansminister og statsminister, fralægger sig ansvaret for, at Danmark blev hårdere ramt af finanskrisen end landene omkring os.

Det siger Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne.

- Lars Løkke Rasmussen burde tage Rangvid-rapporten med op i hængekøjen og læse den grundigt igennem - men først og fremmest burde han tage sin del af ansvaret, siger han.

Venstres formand fastholder, at Danmark var godt rustet til finanskrisen, selvom rapporten fra Rangvid-udvalget, der har undersøgt årsagerne til finanskrisen, giver den daværende VK-regerings økonomiske politik en del af skylden for krisen.

- Faktum er, at Venstre intet har lært af finanskrisen. Det sidste, vi har hørt, er, at punkt et i deres regeringsgrundlag er en svækkelse af Finanstilsynet. Det er præcist det, Rangvid-rapporten advarer imod, siger Magnus Heunicke.

Lars Løkke erkender dog fredag efter et møde med den svenske finansminister Anders Borg, at der er ting, som han godt kunne have ønsket sig anderledes:

- Det er uomtvisteligt sådan, at ting godt kunne have været anderledes. Jeg hæfter mig ved, at den her rapport i høj grad handler om tiden op til finanskrisen. Altså midt-nullerne. Der tror jeg, at man må tale om et bredt kollektivt ansvar i Danmark.

- Med bredt kollektivt ansvar mener jeg den finansielle sektor, de private virksomheder, som gav for store lønstigninger, og det politiske establishment på Christiansborg, siger Løkke.

Rangvid-rapporten blev offentliggjort onsdag, og gentagne gange påpeges det i rapporten, at VK-regeringen overhørte alle advarsler og bidrog til en overophedning af økonomien gennem en alt for lempelig finanspolitik.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.