S: Venstres finanslovudspil ligner oplæg til valgkamp

Venstres finanslovudspil indeholder skattelettelser og en offentlig sektor uden vækst - S siger nej.

S: Venstres finanslovudspil ligner oplæg til valgkamp

Ingen vækst i den offentlige sektor og fem milliarder kroner til skattelettelser er så uspiselige bidder af Venstres finanslovudspil for regeringen, at Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen tvivler på, at der er reel vilje til forhandling bag ordene.

- Jeg troede, at de borgerlige politikere havde rakt regeringen en fremstrakt hånd med invitation til at forhandle med dem.

- Men et forslag med nulvækst i den offentlige sektor, hvor vi står hårdt over for hinanden og er virkelig uenige, ligner mere et oplæg til en valgkamp end et forhandlingsoplæg, siger Jesper Petersen.

Venstres forslag byder ifølge DR Nyheder på skattelettelser for fem milliarder kroner, som ifølge Venstre skal skabe arbejdspladser.

Pengene skal blandt andet komme fra en reform af beskæftigelsespolitikken og ved at få landets kommuner og regioner til at sende flere offentlige opgaver i udbud. Derudover skal den offentlige sektor holdes i ro.

- Det er fair nok at sige, at man vil have skattelettelser, men så skylder man også det ærlige svar på, hvad det koster, siger Jesper Petersen.

- Nemlig at der vil blive færre offentlige ansatte, og at der er ting, der så ikke bliver råd til på samme tid. For eksempel forbedringer på sygehusene og uddannelsesområdet og indsatsen mod bandekriminalitet, som regeringen foreslår, tilføjer han.

Op til forhandlingerne om finansloven for 2014 er der heftig politisk debat om, hvilken side af folketingssalen, regeringen vil gøre klogest i at strikke finansloven sammen med.

Enhedslisten advarer mod at lade de borgerlige komme til bordet, mens de borgerlige advarer mod en rød finanslov med Enhedslisten.

Jesper Petersen vil ikke på forhånd komme med bud på, hvilken farvenuance, finansloven ender med at få.

- Vi får at se, hvilke partier, der er til noget, når de er indkaldt til forhandlinger, siger han.

- Regeringen har placeret sig et sted, hvor vi mener, vi gør det rigtige for Danmark, hvis man både skal være konkurrencedygtig og have sikret en solidarisk udgave af vores velfærdssamfund.

- Vi har en balance mellem at kunne lempe nogle skatter både for erhvervslivet og almindelige lønmodtagere og stadig have råd til velfærden fremover, siger Jesper Petersen.

Venstre fremlægger hele udspillet til den kommende finanslov fredag klokken 12.30.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst