S: Venstres skøn om nulvækst er blåt spin

Det passer ikke, at V ville bruge milliarder mere end S på velfærd, siger finansminister Bjarne Corydon (S).

Det er helt hen i vejret, når Venstre påstår, at kommunerne havde fået 25 milliarder kroner mere til velfærd end nu, hvis Venstre havde genvundet regeringsmagten i 2011 med offentlig nulvækst.

Det siger finansminister Bjarne Corydon (S) om regnestykket fra Venstres kommunalordfører, Jacob Jensen.

De S-ledede regeringer har brugt de første år på at rydde op efter "VKO". Nu da der er styr på de offentlige finanser, kan man se, hvad regeringen og højrefløjen vil med samfundet, mener Bjarne Corydon.

- Regeringen vil hvert år løfte velfærden med tre milliarder kroner frem til 2020. Det giver mulighed for at ansætte tusindvis af sygeplejersker, pædagoger og plejepersonale om året frem til 2020, siger Bjarne Corydon.

- Over for det står Venstres nedskæringspolitik, der ikke afsætter én ny krone til at forbedre velfærden eller til at imødegå det demografiske pres, der vil være på velfærdssamfundet de kommende år.

- Jeg anser det for et meget risikabelt eksperiment at holde den offentlige økonomi i et jerngreb i så mange år, som de borgerlige vil, siger Bjarne Corydon.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, afviser også Venstres regnestykke.

- Det er det rene og skære vrøvl. I sidste uge viste Venstre-toppen, at de er danmarksmestre i spin. De forsøger at lave en ny opvisning i denne uge, siger Jesper Petersen.

- Når vi i 2012 og 2013 har kunnet bruge 6,5 milliarder kroner mere i den offentlige sektor, fordi vi ikke har nulvækst, så kan dét, Venstre påstår, ikke passe.

Jesper Petersen erkender, at S-regeringen har ført en stram økonomisk politik for at følge EU-Kommissionens pålæg, så det offentlige underskud kommer under tre procent af bruttonationalproduktet.

- Det er uomgængeligt, at der har været en stram økonomi i kommunerne. Men især indenfor sundhed og uddannelse er der prioriteret flere midler, siger Jesper Petersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.