S vil kæmpe for at få vælgerne tilbage

Socialdemokrater er utilfredse med dårlig måling og strenger sig an, siger politisk ordfører efter nye hug.

S vil kæmpe for at få vælgerne tilbage

Socialdemokraterne lægger sig i selen for at få vælgerne tilbage. Det er utilfredsstillende, at partiet får under 20 procent af stemmerne og kun 34 mandater i Voxmeters nye meningsmåling for Ritzau.

Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke.

- Det er en dårlig måling. Vi er ikke tilfredse med at ligge på det niveau. Vælgerne bakker op om flere reformer. Senest fik skattereformen en god modtagelse. Vælgerne kan se, at vi har stoppet blødningen, så vi ikke længere taber arbejdspladser, siger han og tilføjer:

- Men vælgerne har ikke set, at vi har skabt nye arbejdspladser. Resultaterne skal være der, før de kan kvittere for det. Vores kommunikation skal også være bedre til helt klart at vise socialdemokratiske værdier i de ting, regeringen lægger frem, siger Magnus Heunicke.

Han afviser, at Socialdemokraterne og SF har begået løftebrud om rentefradraget. Han henviser til, at det først ændres efter næste folketingsvalg. Alligevel erkender han, at beskyldninger om løftebrud fylder meget.

- Debatten om løftebrud har fyldt meget i regeringens første levetid. Socialdemokraterne fik ikke et godt valg, så vores mulighed for at få vores politik igennem var begrænset. Derfor kan vi kun få en del af de ting igennem, som vi godt ville, siger Magnus Heunicke.

Han forstår, at mange socialdemokrater ønsker en rød skattereform med Enhedslisten. De tror ikke, at Venstres formand Lars Løkke Rasmussen vil være med, mener han.

- Han har været så ultimativ i sine krav om, at 13 friske reform-milliarder skal bruges på skattelettelser. Selvfølgelig går vi ikke med til giga-skattelettelser til de allermest velstillede, finansieret af vores velfærd. Så kan vi ikke lave en aftale med dem, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/