S vil være med til at gøre en forskel

Den lokale partiforening støtter Dansk Folkehjælps indsamling

Borgmesterkandidat Birgit Hansen overrakte forleden en check til Henning Olesen, kasserer i Dansk Folkehjælp. Privatfoto

Borgmesterkandidat Birgit Hansen overrakte forleden en check til Henning Olesen, kasserer i Dansk Folkehjælp. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:- Vi vil rigtig gerne gøre en forskel, når vi kan.

Med det udgangspunkt har Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune valgt at støtte Dansk Folkehjælps lokalafdeling med et bidrag på 2.000 kroner.

Beløbet blev på vegne af Socialdemokraterne overrakt kasserer, Henning Olesen fra Dansk Folkehjælp, af Birgit Hansen, borgmesterkandidat for Socialdemokraterne.

Brug for hjælp

Birgit deltog, som mange andre, i Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling i år.

I den forbindelse blev der banket på mange døre, og her fik Birgit en større indsigt i, at flere børn og voksne i Frederikshavn Kommune også har brug for en hjælpende hånd. Ikke mindst set i lyset af julens komme.

Flere tilkendegav, at de ganske enkelt ikke kan finansiere både lækker julemad og gode julegaver til børnene i år, når eneste indtægtskilde er kontanthjælp.

Den rækker kun til de absolut mest basale fornødenheder, hvilket kan være meget svært at forklare helt små børn. De har, som alle andre børn, ønsker og drømme i forhold til julen.

Plads til debat om fattigdom

Birgit Hansen opfordrer til, at man tager kontakt til Dansk Folkehjælps kasserer, Henning Olesen, hvis man vil støtte dette års lokale indsamling.

Den seneste tid har der været heftig debat om fattigdomsbegrebet i Danmark.

I den forbindelse udtaler Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem følgende:

- Vi skal altid være klar til at vurdere om hjælpen når ud til dem, der har hårdest brug for den. Og selvfølgelig skal der være plads til en debat om fattigdom i Danmark, men vi må ikke glemme at der findes børn herhjemme som lider nogle afsavn, der er uacceptable i et velfærdssamfund. Julens glæder er en basal del af barndommen og som bidragyder gør man en stor forskel for især børnene med blot et beskedent bidrag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.