Så blev det bajerens time i Højene

De nye ølsorter fra Bryghus Vendia blev smagt og kommenteret på behørig vis fredag eftermiddag. Foto: Hans Ravn
Øl 1. september 2007 06:00

HJØRRING: Det var ikke nemt at være en helt almindelig Bear Beer, Carlsberg Classic eller en Royal Classic Light fredag eftermiddag. I hvert fald ikke i Super Best i Højene, hvor de gammelkendte mærker stod og glanede efter tørstige kunder. Men kunderne holdt sig langt fra de almindelige øl, for fredag var dagen, hvor de nye Hjørring-øl fra Bryghus Vendia kunne smages for første gang. Kl. 15.00 blev der skænket af de nye ølsorter, Trine, Ole og Hans til alle med hul i halsen, og selv om søgningen ikke var overvældende fra begyndelsen, blev der dog taget godt fra. Om smagen faldt i god og gødet øljord er ikke til at sige. Flere kommenterede den lave temperatur mere end smagen. - De er jo køleskabskolde, og så kan man altså ikke smage øl, brummede en gråsprængt herre med ditto gråt ølskum på overlæben. En anden var utilfreds med, at smagningen ikke blev holdt på bryghuset - og at aktionærerne ikke var de første til at smage de nye øl. Men overordnet faldt smagningen i god jord. Der blev nikket til hverandre, smilet og rakt ud efter mere omkring disken med ølhaner. Og rundt omkring handlede de øvrige kunder uanfægtet ind af mælk, brød og tandpasta, som også hører sig til en fredag eftermiddag. -høj

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...