Så’ der sms til din stjålne cykel ... Ny kodning gør det lettere at opspore stjålne cykler og andre værdigenstande

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Du skal bruge et klistermærke med en unik kode, og så en smartphone.

Så kan du mærke din cykel, så den bliver lettere at opspore, når den bliver stjålet.
TAGLOCK hedder systemet med de små klistermærker, der også kan bruges til andre værdigenstande end cykler - og Frederikshavn Kommune starter nu en kampagne, der skal gøre livet lidt lettere for kommunens cyklister og få endnu flere til at hoppe på den tohjulede med rugbrødsmotor.

Digitale spor

TAGLOCK er et system, der kobler den digitale og den fysiske verden sammen.

De digitale spor fra klistermærket peger ind i en database, hvor cyklen eller en anden værdigenstand, som er mærket med TAGLOCKen, er beskrevet i detaljer.
En gratis app gør mobiltelefonen i stand til at læse QR-koden på klistermærket, så den, der finder en cykel smidt ved banegården eller i vejkanten, kan lynhurtigt scanne koden og sende en sms til ejeren.

Supplement til cykellåsen

- TAGLOCKs forhindrer ikke cykeltyveri. Så skal man have en kædelås eller en anden effektiv cykellås, men det er et supplement og kan forhåbentlig gøre det lettere at finde stjålne cykler, siger Finn Rasmussen, der er projektleder for Nordiske Cykelbyer.

Frederikshavn er en af de byer i landet, der er mest belastet af cykeltyverier.
I Frederikshavn sker der tre gange så mange cykeltyverier som i Randers.
- I Frederikshavn Kommune kan vi bryste os af, at vi tilbagelægger flest km om året i forhold til landsgennemsnittet. Det kunne være dejligt, hvis vi også kan blive de bedste i Danmark til at hjælpe hinanden med at passe på vores cykler, siger Finn Rasmussen.

Udleveres gratis

TAGLOCK-klistermærkerne kann hentes på kommunens biblioteker, i de tre borgerservicecentre i Skagen, Sæby og Frederikshavn samt i receptionen på Fasanvej 1, Frederikshavn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.