Så effektivt beskytter en kort cykeltur mod fed mad

Højintensiv cykling i få minutter er en rigtig god idé

Foto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Foto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

LIVSSTIL:Kun få minutters intensiv cykeltur kan beskytte dig mod effekterne af fed mad.

Motion før et måltid med et højt fedtindhold er kendt for at forebygge forringelsen af blodkarrenes funktion, men hidtil har ingen undersøgelse klarlagt, hvad den bedste motion er.

Hjertekar-sygdomme som hjerteanfald og slagtilfælde er blandt de mest almindelige dødsårsager i Danmark, og disse sygdomme bliver grundlagt i ungdommen, hvor mad med et for højt fedtindhold og for lidt motion formentlig er med til at forringe blodkarrenes funktion.

Derfor har forskere fra University of Exeter testet effekten af motion på blodkarrene hos unge, der spiste et fedtrigt måltid.

Drop træningen, mens du er på slankekur

Undersøgelsen sammenlignede høj intensiv intervaltræning og moderat intensiv motion effekt på blodkarrenes funktion hos unge drenge og piger, efter at de havde indtaget en fedtrig milkshake.

Testen viste, at ca. 25 minutters moderat intensiv cykling ganske vist forhindrede faldet i blodkarrenes funktion, men bare otte minutters højintensiv cykling forbedrede blodkarrenes funktion til et niveau, der var bedre end den længere moderate træning.

Sådan forsvinder fedtet, når du taber dig

- Vores undersøgelse viser, at intensiteten spiller en vigtig rolle for beskyttelsen af blodkarrene hos de unge efter indtagelse af et fedtrigt måltid, siger chefforsker Dr. Alan Barker.

Hanr har fået undersøgelsen offentliggjort i American Journal of Physiology - Heart and Circulatory Physiology.

- Desuden fandt både drenge og piger den intensive træning meget sjovere end den længere moderat intensive motion, siger han.

Otte madråd til at smide mavefedtet

- I betragtning af, at meget få unge i øjeblikket dyrker de anbefalede minimum en times moderat intensiv motion om dagen, kan en kortvarig højintensiv træning være et attraktivt alternativ for at forbedre de unges blodkar, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden