Hjallerup

Så er der Fancy Fredag

Unge står i kø for at komme ind til populært arrrangement

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Også indendørs var der flere forskellige aktiviteter. Foto: Ole Torp

HJALLERUP:Før i tiden hed det Fed Fredag. Nu hedder det ”Fancy Fredag”, men det er stadigvæk et vældigt godt initiativ med en sådan alkoholfri fest, hvor der er nultolerance med hensyn til indtagelse af alkohol. Det syntes de 500-600 unge, som stod i kø for at komme ind på Hotel Hjallerup Kro.

Et godt og lunt vejr gjorde det muligt at have aktiviteter både ude og inde. Firmaet HopHans havde udenfor i en lukket gård opstillet et klatretårn og et stativ til elastikhop – high jumpers, som blev meget brugt igennem aftenen. Også indendørs var der aktiviteter i massevis.

Det er tredje sæson, hvor festen holdes på Hotel Hjallerup Kro, og en stor del af bygningen danner rammen om en sådan aften. I den store sal på kroen blev der danset, i et andet rum var der både dart- og fodboldspil og Wee, og i restauranten kunne man købe sodavand, slushice, pomfritter, pølser og meget mere. De fleste sad og hyggede sig med en sodavand.

Mange voksne vagter gik omkring og passede på de unge. Denne aften var 30 frivillige i sving både ude og inde. Ved indgangen står altid to frivillige og tjekker alle for eventuel spiritus. Ingen kommer ind, hvis de i forvejen har drukket. Et alkometer bliver også taget i brug, hvis der er tvivl. Både overtøj og tasker bliver afleveret og opbevaret i et lokale, som frivillige holder styr på. Der bliver hele aftenen igennem holdt godt øje med de unge, så forældrene trygt kan sende deres børn til en sådan fest uden at være bange for indtagelse af alkohol.

- Vi har nultolerance med hensyn til alkohol. Forældrene skal trygt kunne sende deres børn til Fancy Fredag, som vi vinteren igennem holder en gang om måneden. Mange unge kommer langvejs fra. Vi har unge fra Skagen og Frederikshavn mod nord og mange fra syd for Limfjorden. Der er selvfølgelig flest fra vores nærområde. De yngste går i 6. klasse, og de ældste er 17-18 år. Vi har lavet en gruppe på facebook, hvor vi har et medlemstal på cirka 1.650. Her kan vi kommunikere med hinanden. Efterhånden er vi ved at være det eneste sted i vores område, som holder sådanne aftener for de unge. Vi åbner dørene klokken 19.00 og slutter for de ældste klokken 01.30.

- Vi mangler efterhånden nogle frivillige til at tage en tørn med på disse aftener. Det er forældre, som normalt byder ind med deres arbejdskraft. Også bedsteforældre er velkomne til at melde sig til en vagt, fortæller Thomas Elvstrøm, som er en af arrangørerne sammen med Helle Fridlev.

På et bestemt tidspunkt om aftenen bliver dørene lukket, og ingen nye kommer ind. Ved en rundtur igennem de mange lokaler mærker man en god stemning, hvor de unge hygger sig med forskellige aktiviteter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst