Hirtshals

Så er der fisk på programmet

Hirtshals Fiskefestival sætter fokus på alt godt fra havet

Et glimt fra sidste år, hvor borgmester Arne Boelt fik en kasse med fisk overrakt. Foto: Henrik Louis

Et glimt fra sidste år, hvor borgmester Arne Boelt fik en kasse med fisk overrakt. Foto: Henrik Louis

HIRTSHALS:Det er i de kommende dage, den årlige Hirtshals Fiskefestival finder sted. Her er lagt op til masser af oplevelser med fisk og fiskeri i byen, som huser en af Danmarks største fiskerihavne.

Formålet med Fiskefestivalen er at formidle viden om fisk og fiskeri. Og der bliver mulighed for en lang række spændende oplevelser, fra festivalen går i gang på torsdag 2. august kl. 11. Alle aktiviteter denne dag foregår på Nordsøen Oceanarium/Forskerpark og er ganske gratis at deltage i.
Fredag 3. august er der fokus på fisk allerede fra kl. 7, hvor man kan besøge Hirtshals Fiskeauktion, Cosmos Trawl og Hirtshals Kasseudlejning samt tage på guidet tur på havnen. Dagen fortsætter blandt andet med guidet sejltur i havnen med museumskutteren HG 159 ”Johannes Hejlesen” og dykkerskibet ”Ajax” samt åbent redningsskib på ”Margrethe Gaardbo” ved Nordvestkajen.
Lørdag er der blandt mange andre ting børneaktiviteter i bymidten og Vendsyssel Mesterskaberne i rejepilning samt fiskeauktion og kåring af årets fiskeret i ”Skibet” på Den Grønne Plads. Efter kåringen er der smagsprøver af årets fiskeret.
Lørdagen afsluttes med stort festfyrværkeri ved Den Grønne Plads, og du kan læse meget mere om de mange aktiviteter på hirtshalsfiskefestival.dk. Bemærk at der er deltagerbetaling på en del af arrangementerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.