Så er der godt nyt til rygerne i Københavns Lufthavn

Hver fjerde passager i Københavns Lufthavn vil gerne have en smøg. Nu får de en rygerterrasse.

Så er der godt nyt til rygerne i Københavns Lufthavn

Svedeture og nikotintyggegummi skal nu ikke længere pakkes med i håndbagagen, hvis man er ryger og skal flyve fra Københavns Lufthavn. Her har man nemlig besluttet at lave en ryger-terrasse, så smøgtrængende kan få slukket nikotinhungeren før flyveturen.

Selv om lufthavnen på den måde nu går imod trenden om at gøre livet så surt for rygerne som muligt, er der rent faktisk en grund til det:

- Københavns Lufthavns terminaler er og forbliver helt røgfrie. Men det fjerner ikke det faktum, at omkring hver fjerde af vores passagerer gerne vil ryge, når de er i lufthavnen, siger salg- og markedsdirektør Carsten Nørland.

Terrassen skal være færdig i midten af juli. Og her kan rygerne få sig en cigaret i ro og mag efter indcheckning. Det betyder også, at ikke-rygerne slipper for røg, når de skal i terminalerne.

- En del rygere venter til sidste øjeblik med at tjekke ind, fordi de gerne vil ryge, før de skal flyve. Samtidig kan ikke-rygerne forhåbentlig undgå en god del af den røg, der er ved indgangene til terminalerne, siger Carsten Nørland om tiltaget.

Det er ikke kun for at tækkes rygerne, at der nu etableres terrasser på to etager på i alt 120 kvadratmeter. Det handler også om fortsat at kunne trække rygerne til lufthavnen:

- Flere og flere lufthavne indretter rygemuligheder for passagererne, og for at være konkurrencedygtige skal vi i København selvfølgelig også kunne tilbyde vores rygende passagerer en mulighed for at ryge uden at genere andre, siger Carsten Nørland.

Samtidig håber man også på, at færre vil bryde rygereglerne i lufthavnen, så de ikke eksempelvis ryger på toilettet.

- Vi tror på, at vores passagerer gerne vil følge reglerne og ryge de steder, hvor det er tilladt, siger salg- og markedsdirektøren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.