EMNER

Så er der også sommer på Hyttefadet

Restaurant Hyttefadet har fået nye ejer, nye chefer og ansatte, men ånden er den samme som altid

GL. SKAGEN:En af de bedre landsaviser, dagbladet Poltiken, har som bekendt en selvkørende sommerredaktion i Skagen i denne uge, og denne avis' ganske fortrinlige medarbejdere skrev mandag, at nattelivet endnu ikke har ramt Gl. Skagen. Det er sådan set rigtig nok, at det københavnske natteliv endnu ikke er nået frem, for først mandag åbner Hyttefadets diskotek, som traditionelt er et sted, hvor også unge og rige fra det nordsjællandske område morer sig. Lokale velkomne Der kommer ikke så forfærdelig mange gæster fra lokalområdet, men der er ingen grund til at holde sig væk, mener ihvert fald en af de nye på Hyttefadet. - Her på Hyttefadet har vi åbent meget længere end blot lige højsæsonen, og vi har da heldigvis også mange spisende gæster blandt de fastboende. Og vi ser også lokale i kælderens diskotek, hvor der er plads til cirka 400 - og musikvenderen er ihvert fald lokal, fortæller Jesper Hjortdal, der er køkkenchef på Restaurant Hyttefadet. Nok at se til ovenpå Han regner nu ikke med at skulle opholde sig ret meget i kælderens diskotek, for der er allerede nok at se til ovenpå. - Hyttefadet er jo flere ting. Det er selve restauranten, det er højsæsonens pizzaria, og det er Blæserbaren, som vi har genåbnet med et stort udvalg af spændende øl, fortæller Jesper Hjortdal. - Vi er en restaurant med god mad, lidt cafépræget, og har åben alle dage fra middag til sent aften. Vores sæson strækker sig fra påske til oktober, men vi overvejer også at lave julefrokoster med spisning ovenpå og dans til diskotek i kælderen, siger køkkenchefen. Udlært i Sæby Jesper Hjortdal er udlært på Hotel Viking i Sæby og har arbejdet blandt andet på lokale spisesteder som Mosten og Hotel Plesner. I fjor var han ansat som kok på Hyttefadet. - Vi lavede for et år siden et moderne pizzaria, som er åben i sæsonen med en del pladser inde og ude. Vi sælger også pizza ud af huset. Stedet lukker nogle timer om aftenen for så at åbne igen, når diskotekets gæster er på vej hjem midt om natten. Vi har ansat Danmarks bedste pizzabager, italienske Mau, der bor i København. - I selve Restaurant Hyttefadet er er plads til 120 spisende gæster blandt andet i glashuset, og så har vi plads til 40 udenfor, fortæller skagboen Jesper Hjortdal. Hyttefadet har i sæsonen cirka 40 ansatte og har også fået ny restaurantchef. Det er Anne-Mette Sørensen, og den nye souschef er Thomas Fogsgaard. - Mange af vore ansatte er tidligere skagboer, der om sommeren vender tilbage til byen og gerne for at arbejde hos os. Nye ejere Bortset fra diskoteket, som er en forretning for sig, er der også kommet nye ejere. Det er en gruppe investorer, hvoraf Søren Sjørslev er den ene. - Jeg er oprindelig fra Aalborg og kender en del til Skagen-området, så vi syntes, det kunne være spændende at være med at give Hyttefadet nyt liv. Nu glæder vi os til sæsonen, siger medejeren. Hyttefadet vil også byde på livemusik i hele juli med første gang mandag. Gl. Skagen Området Gl. Skagen er et spændende sted, hvor kommunens fremtidige hovederhverv turismen og helse har en vigtig rolle. Der er virkelig gode spisesteder i Gl. Skagen, der er flotte og eksklusive hoteller, og Gl. Skagen ér et sted, hvor mange kendte kommer ikke kun om sommeren, men også udenfor sæsonen. Gl. Skagens natur er enestående med solnedgangen som en aftenperle. Man forstår godt, at nogle gæster klapper af solnedgangen.