Så er der penge til nyt tag på sognefogedgården

Anonym giver 50.000 kr. til Sognefogedgården

Smukt og idyllisk ser gården ud, men...det er et eksempel, at billeder kan snyde lidt. Privatfoto

Smukt og idyllisk ser gården ud, men...det er et eksempel, at billeder kan snyde lidt. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Sognefogedgården i Frederikshavn har fået den bedst tænkelige julegave, den nystiftede venneforening kan ønske sig. En anonym giver har doneret 50.000 kr. til at reparere tag for.

En artikel i NORDJYSKE og Lokalavisen Frederikshavn, først i december, beskrev nogle af de problemer Sognefogedgårdens Venner har med at holde regnen ude, især i ladebygningen, hvor de gamle landbrugsmaskiner og –redskaber står.

Det rørte en læser så meget, at han ringede og spurgte, om foreningen ikke havde en konto, hvor man kunne sætte nogle penge ind på, til hjælp til et nyt tag.

Foreningens formand, Anette Jørgensen, var ikke sen til at få oprettet en sådan konto, og inviterede desuden læseren og hans hustru på rundvisning på gården ved det kommende julearrangement. Parret kunne så ved selvsyn konstatere at taget virkelig trænger til en udskiftning.

Taget består i dag af pandeplader, der blev sat op for 50 år siden, og da var de vel at mærke brugte. Det vidner bl.a. de mange skruehuller udenfor lægterne om.

Giver-parret, der selv har en landejendom, har ønsket at være anonym, hvilket foreningen naturligvis respekterer. Giverne har desuden stillet Sognefogedgårdens Venner andre ydelser i udsigt.

- Uden den omtalte artikel havde vi måske aldrig fået kontakt til den gavmilde familie, så vi er meget, meget glade for at vores budskab kom ud, siger Anette Jørgensen på hele bestyrelsens vegne.

- Nu skal vi i gang med at undersøge, hvor langt vi kan komme for de 50.000 kroner og hvem véd, måske er der nogen der kan hjælpe os med at lægge det nye tag op, så rækker pengene jo betydeligt længere, siger Anette Jørgensen med et glimt i øjet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.