Så er det afsløret: Her er årets danske komiker

Årets komiker er blevet udråbt til Zulu Comedy Galla i Operaen. Vinderen blev Jonatan Spang.

Talenttyven , Jonatan Spang, Frank Hvam Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Talenttyven , Jonatan Spang, Frank Hvam Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Konkurrencen er benhård, når det gælder om at have publikum i sin hule hånd i den danske comedy-verden.

Men det blev Jonatan Spang, der i år løb med æren og den fornemme titel som årets komiker ved Zulu Comedy Galla i Operaen i København torsdag aften, hvor hans kollega, komikeren og tryllekunstneren Rune Klan, styrede løjerne.

Jonatan Spang var nomineret for sit seneste one man show "Danmark" og tv-serien "Lillemand". På scenen blev han præsenteret af sin kollega og ven Jan Gintberg, som i sin tid gav Jonatan Spang luft under vingerne på komikerkarrieren, da han tog den nu prisvindende komiker med på sin turné "Den Grimme Melding" i 2005.

De øvrige nominerede var Sofie Hagen, Ruben Søltoft og Simon Talbot, der altså alle måtte se sig slået af den folkekære "Alle for én"-skuespiller.

Vinderen blev udråbt på baggrund af stemmer fra de danske comedy-fans og en fagjury, der nøje har vurderet de nominerede. De to faktorer indgik ligeligt i udpegelsen af vinderen.

Foruden prisen for årets komiker blev der også uddelt en talentpris til et nyt, dansk komikerhåb. Vinderen af denne pris blev Ane Høgsberg.

Ved showet i Operaen optrådte flere populære, danske komikere og kunstnere. Blandt andet gav Mick Øgendahl og Simon Kvamm begge en forsmag på deres kommende shows, der hedder henholdsvis "Fest" og "Vandmand". Begge shows har premiere i midten af september.

Zulu Comedy Galla løber over de danske tv-skærme på TV2 Zulu søndag den 11. september.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden