Så går turen til Paris

Cykelholdet Team Thy On Tour tog lørdag morgen afsked med Thy

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Team Thy On Tour tog lørdag morgen af sted på holdets tur til Paris. Otte etaper skal køres med et snit på 170 km pr. dag. Foto: Peter Mørk

Klokken kvart over otte lørdag morgen sagde cykelholdet Team Thy On Tour farvel til familie og venner i Thy for denne gang. Her begyndte holdet nemlig deres tur til Paris, og forude venter dem otte cykeldage på de danske, tyske, hollandske, belgiske og franske landeveje. Fokus før afgang var naturligvis på udfordringen med de i alt 1390 km, som skal tilbagelægges, inden holdet når målet i Paris 23. juli. Holdet bliver i byen til dagen efter, hvor de får mulighed for at se afslutningen af cykelløbet Tour De France på Champs-Élysées om søndagen. Derfor var det også en folk lidt fåmælte cykelryttere, som tog de første sving i pedalerne på parkeringspladen foran Netto på Sydhavsvej. Det var dog ikke værre, end de gerne ville sige, at de så frem til turen. Første etape for holdet er ned langs vestkysten til Esbjerg. Foruden de 16 ryttere, som skal cykle turen, er der også to chauffører med, Kim V. Poulsen og Alex Pedersen, som kører bagved med hjælpecampingvognen, hvor der blandt andet er forsyninger i. Der er en aldersforskel på 45 år mellem den yngste og den ældste mand i "feltet", og deltagerne kommer blandt andet fra Thy, Mors, Aarhus og Fyn. Cykelholdet vil så vidt muligt selv skrive hjem og sende billeder fra turen, som vil bliver bragt her i Thisted Dagblad, så læserne selv kan følge strabadserne hele vejen til Paris.