EMNER

Så gode er de nye topmobiler

Optag og se video i fuld HD-kvalitet på nye mobiltelefoner

Her er de nye topmobiler HTC One (tv.) og Sony Xperia Z.

Her er de nye topmobiler HTC One (tv.) og Sony Xperia Z.

IT:Konkurrencen på markedet for smartphones skærpes yderligere, efter at Sony, HTC og Nokia har præsenteret deres allernyeste mobiler.

Samtidig får kvaliteten lige et vrid mere, og på to af de nye mobiler kan man optage og se videofilm i fuld HD-kvalitet - 1080 x 1920 pixels. Det er en opløsning, der svarer til hjemme på dit fladskærms-tv.

Knivskarpe fem tommer

Sony Xperia Z hedder det nye mobilflagskib fra den japanske elektronikgigant, en velvoksen sag med en skærmstørrelse på hele fem tommer og med en pixeltæthed på 441 ppi (pixels pr. inch). Dermed skulle billedet i princippet stå skarpere end på en iPhone 5.

Taiwanesiske HTC er også med i kapløbet om knivskarpe mobilskærme. HTCs nye mobilflagskib One har en 4,7 tommer stor skærm, også med fuld HD-opløsning. Derfor bliver pixeltætheden endnu højere, nemlig 469 ppi.

Både Sony Xperia Z og HTC One kan som nævnt optage video (MP4-video) i fuld HD-opløsning. Vi har set resultatet på en Xperia Z, og det ser rigtig flot ud, også blæst op på et fladskærms-tv.

Lynhurtigt 4G

Både Sony Xperia Z og HTC One benytter Android som styresystem, version 4.1 (”Jelly Bean”), og dermed har man adgang til at hente masser af apps i apps-butikken Google Play.

Begge mobiler har 4G/LTE, der gør det muligt at downloade data lynhurtigt, i princippet op til 100 MB/s, hvis 4G-dækningen ellers er god nok.

Kameraet på Sony Xperia Z har større opløsning end HTC One, når det gælder almindelige fotos, nemlig 13 megapixels mod 4 megapixels på HTC One.

HTC One har indbygget lagerplads på enten 32 eller 64 GB, sidstnævnte er dyrest, men ikke plads til ekstra hukommelseskort. Sony Xperia Z har ”kun” 16 GB indbygget lagerplads, men har plads til at udvide med microSD-kort på 32 GB.

De to topmobiler fra Sony og HTC har en række lighedspunkter i kraft af, at de benytter samme styresystem, men adskiller sig blandt andet i design.

Prisen er i den høje ende. Sony Xperia Z koster næsten 5000 kr., mens vi endnu ikke kender prisen på HTC One.

Nokias ny mellemklasse-mobil

Også finske Nokia har præsenteret nye smartphones, heriblandt Nokia Lumia 720. De adskiller sig især ved at benytte Microsofts styresystem Windows Phone 8.

Dermed bliver integrationen med din Windows-pc nem, men til gengæld er udvalget af apps langtfra så omfattende som i Google Play til Android-mobiler eller Apples app-store til iPhone-mobiler.

Nokia betegner Lumia 720 som en smartphone i mellemklassen, der blandt andet har Carl Zeiss-linse og mulighed for at tage fotos i 6,7 megapixels-opløsning.

Til gengæld kan Nokia Lumia 720 ikke optage video i fuld HD-kvalitet, ”kun” 720 pixels-opløsning.

Nokia Lumia 720 er billigere end de nye topmobiler fra Sony og HTC - Lumia 720 vil koste under 3.000 kr.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.