Så godt som i gamle dage

KØLEMAD:Ude på landet har der altid været hårdt arbejde. Piger og karle vidste godt, hvor de gode madsteder var. Hellere god mad end stor løn. Jeg har nu været beboer her på Vellingshøj Centret i næsten to år og fået varm middagsmad fra Centralkøkkenet. Fra sommeren 2005 går de, som meget omtalt, over til vakuumpakkede middagsretter, og det er sikkert lige så sundt og nærende som almindelig mad. Men hvad ville fru Hüttemeier med skåneærmerne have tænkt. Nej, så hellere mad som i gamle dage. Jeg fik uventet besøg af en af dem, der bestemmer, han havde opsyn med en større hønsefarm ca. 700 stk. fjerkræ. Han var lidt småsur. Der måtte være hul i hegnet, for naboen havde fanget 90 høns, han selv havde mistet 48 høns, men, sagde han lidt nedladende, de kommer nok tilbage, men hvorfor skulle de det, hvis de havde fundet et godt madsted. Ligesom i gamle dage. Jeg har ikke rørt en kartoffel i over et år, da de er dampkogte. Men på Centralkøkkenet var de flinke. Man kunne få kartoffelmos hver dag til samme pris som hele kartofler. Jeg valgte et nyt madsted 1. december, nemlig Tårs Hotel, og deres madudbringning fra 1. december og frem til i dag, har gjort hver dag til en fest. Den 1. december var der bøf med bløde løg og rødbeder, og ikke mindst kartoflerne var en nydelse, jeg fik næsten julelys i øjnene. Der var fire kartofler og to af dem gemte jeg til et stykke rugbrød om aftenen. Jeg glæder mig til middag hver dag, ligesom i de gode gamle dage.