Danmark

Så høj er bøden for nummerplade-sjusk

Det kommer til at koste dyrt, hvis du ikke skruer nummerpladen fast

Nummerpladen skal skrues fast, så skumle personer ikke stikker af med den. Arkivfoto: Johnny Jacobsen

Nummerpladen skal skrues fast, så skumle personer ikke stikker af med den. Arkivfoto: Johnny Jacobsen

DANMARK:Løse nummerplader på bilen er et let bytte for tyve. Og for at gøre det sværere for kriminelle at stjæle pladerne uden brug af værktøj, forpligtes danske bilejere fremover til at skrue dem forsvarligt fast på bilen med to skruer eller bolte.

Sker det ikke, risikerer bilens ejer en bøde på op til 1000 kroner, oplyser landets øverste anklagemyndighed, Rigsadvokaten.

- Det er jo i sidste ende domstolene, der fastlægger, hvordan de nye regler om fastspændte nummerplader skal fortolkes.

- Men anklagemyndighedens bødekrav vil altså være 1000 kroner, hvis man sløser og ikke får skruet sine nummerplader ordentligt fast på bilen, siger Rikke Jensen, senioranklager fra Rigsadvokaten i en pressemeddelelse.

Rigsadvokaten har sendt de nye retningslinjer om bødernes størrelse til landets anklagere.

Senioranklager Rikke Jensen forventer, at anklagemyndigheden i den kommende tid vil føre nogle prøvesager ved domstolene for at få fastlagt bødeniveauet.

Bøden er den samme, uanset om det er en eller begge nummerplader, der ikke er skruet fast efter reglerne.

Det er som udgangspunkt Skat, der behandler straffesager om overtrædelse af registreringsloven, men politiet kan udstede såkaldte straksbøder, hvis den pågældende bilejer erkender sin forseelse og indvilger i at betale bøden.

Hos bilisternes organisation FDM glæder konsulent Dennis Lange sig over, at bødestørrelsen endelig er meldt ud.

- Vi havde gerne set, at udmeldingen var kommet tidligere, men under alle omstændigheder ved bilisterne nu, hvad konsekvensen er, inden reglen træder i kraft, siger Dennis Lange, konsulent i FDMs økonomiske og politiske sekretariat.

Undtaget reglerne er blandt andet nummerplader på nogle veteranbiler, historiske nummerplader samt nummerplader fra før 1. april 1976.

De nye bøderegler, der gælder for person- og varebiler, kommer som følge af en stramning af registreringsbekendtgørelsen, der træder i kraft den 15. november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.